Sydvestjylland får endelig lynlader

Elbilister i det sydvestjyske får fremover mulighed for at få lynopladet deres biler. Ladeoperatøren Clever og Esbjerg Lufthavn har nemlig sammen besluttet at etablere en ny lynladestation med otte lynladepunkter på lufthavnens parkeringsområde. Lynladepunkterne på op til 300 kW giver elbiler mulighed for at lade batteriet på cirka 20 minutter eller mindre afhængigt af bilens evne til at oplade.

Ladepunkterne bliver placeret helt tæt på motorvejen, så de mange lynladere bliver nemt tilgængelige for flest mulige elbilister. Dertil er det planen at ombygge p-pladsen, så der også bliver mulighed for at købe mad og drikke, når ladestanderne forventes at være klar til at lade bilerne efter sommerferien 2021.

– En stribe nye lynladestandere ved Esbjerg Lufthavn giver rigtig god mening, fordi der er et naturligt behov blandt de rejsende og dem, der venter på dem i ankomsthallen. Men også fordi lufthavnen ligger centralt placeret i Vestjylland. Offentlige ladestandere er et vigtigt supplement til hjemmeopladningen, som mange vestjyske elbilister allerede har taget til sig. Med de nye lynladestandere får alle elbilister i området nemt ved hurtigt at lade deres elbil, og vi gør det nemt for flere vestjyder at vælge elbilen til, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

De nye lynladepunkter vil være tilgængelige på alle tider af døgnet og kan – ligesom alle andre offentlige Clever-ladestandere – benyttes af alle elbilister uanset kundeforhold med mulighed for start, stop og betaling af opladningen direkte i Clevers app.
Clever planlægger på nationalt plan at etablere over 10.000 åbne, offentlige ladepunkter inden udgangen af 2025.

Del artikel