DEL

Allerede fra den billigste Club-model bliver Full-LED forlygter, automatisk nødbremse og aktiv fartpilot standardudstyr i Suzuki Swift, mens der fra volumenmodellen Action bydes på en lang række nye sikkerhedsfeatures. Udvendig er der kommet en ny og mere markant kromliste i kølergrillen, der også har fået et nyt mønster, mens alufælgene er i et nyt design, og der er kommet nye sølvfarvede indlæg i instrumentbordet. Der er også kommet nye farvekombinationer, så du nu kan gøre din Swift endnu mere personlig ved for eksempel at kombinere de to metalfarver Burning Red Pearl eller Speedy Blue med sortlakeret tag.

Ret omfattende sikkerhedspakke

Selv i den billigste Swift Club til 145.990 kroner er afgørende sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse, aktiv fartpilot og Full-LED forlygter nu standardudstyr. Fra Action-modellen til 159.990 kroner får du derudover vognbaneassistent med force back, slingreadvarsel, blind vinkel-advarsel, Rear Cross Traffic Alert, skiltegenkendelse og automatisk op/nedblænding af LED-forlygterne. Rear Cross Traffic Alert advarer om krydsende trafik bag bilen, for eksempel når du bakker ud fra en parkeringsplads eller indkørsel med dårlige udsigtsforhold. Blind vinkel-advarsel er både en visuel indikator og advarselslyd, som advarer om biler, der befinder sig i førerens blinde vinkel.

Hybridsystem med større batterikapacitet

Suzukis 12V hybridteknik er standard i alle Swift varianter, og systemet er nu blevet mere effektivt, da batterikapaciteten er øget fra 3 til 10 Ah. Dermed kan systemet assistere oftere og længere end før – eksempelvis  under acceleration på motorvej. Hybridsystemet består af en let og kompakt elmotor, et effektivt lithium-ion batteri og et avanceret styresystem. Hver gang bilen nedbremses samles energien op og lagres i lithium-ion batteriet, og når der derefter sættes i gang eller accelereres, bruger elmotoren strømmen til at assistere benzinmotoren. Og da det er el-motoren, som starter benzinmotoren, når start/stop-systemet har været aktiveret, foregår det både lydløst og umærkeligt for føreren.

Opdateret Dualjet-motor

Den 1,2-liters Dualjet-motor er også opdateret og yder nu 83 hk og 107 Nm. Med et gennemsnitligt forbrug på 20,4 km/l samt en CO2-udledning på 111 g/km (iflg. WLTP) er Swift i energiklasse A+ med en halvårlig ejerafgift på 500 kr.

En anden nyhed er, at Swift nu også fås med 12V hybridteknik og CVT automatgear, som sikrer en god acceleration ved lave hastigheder og det lavest mulige forbrug ved for eksempel landevejskørsel ved kontinuerligt at tilpasse gearingen.

Endnu mere værdi for pengene

Som altid tilbyder Swift også masser af komfortudstyr. Fra Action omfatter standardudstyret udover den omfattende sikkerhedspakke også multimedie-system med Apple CarPlay/Android Auto, bakkamera med P-sensor, 16” alufælge og tonede ruder bag. Og for en merpris på blot 10.000 kroner kan du vælge Exclusive-modellen med klimaanlæg, nøglefri betjening med startknap, navigation, teleskopjustering af læderrattet og elruder for og bag.

Den faceliftede Swift står klar hos Suzuki-forhandlerne landet over allerede nu.