Suzuki er klar med den nye S-Cross

Den nye Suzuki S-Cross er crossover, der i nyeste aftapning byder på mere sikkerhedsudstyr og nyt komfortudstyr som for eksempel et nyudviklet infotainmentsystem. Og Suzukis 48V hybridteknik er standard i alle versioner.

Med en længde på 4,3 meter og et bagagerum, der rummer 430 liter, er S-Cross en oplagt bil til den pladskrævende familie, hvor den som højbenet crossover giver let ind- og udstigning og et fint overblik over trafikken. Da bilen må trække en anhænger på op til 1.500 kg, er der også god mulighed for at spænde campingvognen eller en mindre hestetrailer efter bilen.

Inde i kabinen har den fået et opgraderet interiør med nyt design og mere udstyr. For eksempel er alle modelversioner nu udstyret med det nye infotainmentsystem, som både omfatter DAB+ radio, Bluetooth opkobling, bakkamera og mulighed for spejling af mobiltelefonen via Apple CarPlay eller Android Auto.

Mere sikkerhed

Også på sikkerhedssiden opgraderes S-Cross med mere udstyr. Den nye model har automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, aktiv fartpilot, vognbaneassistent med force-back, slingreadvarsel og skiltegenkendelse som standard. Og fra Active udstyrsniveauet også blindvinkel advarsel samt advarsel ved krydsende trafik bag bilen. Alt sammen udstyr, der kan hjælpe med til at minimere risikoen for et uheld ude i trafikken.

48V Hybrid og 129 hk

Suzuki S-Cross er forsynet med en 1,4 turbomotor, der yder 129 hk og har et moment på hele 235 Nm. Og da bilen som standard er udstyret med Suzukis 48V hybridteknik, hvor en lille elmotor assisterer benzinmotoren under kørslen, er forbruget optimeret til flotte 18,9 km/l ved blandet kørsel og CO2-udledningen begrænset til 120 gram/km. Det betyder også, at alle modeller er i energiklasse A+ med en halvårlig ejerafgift på kun 560 kroner.

Priser fra 235.000 kroner

Det nye Suzuki S-Cross modelprogram består af tre udstyrsvarianter: Comfort, Active og Adventure. Og allerede i Comfort-modellen, der er prissat fra 234.990 kroner, får du en ret så veludstyret bil med eksempelvis aircondition, 17” alu-fælge, LED for- og baglygter, 7” farveskærm og bakkamera, el-ruder for og bag samt opvarmede sidespejle. Og naturligvis sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse, aktiv fartpilot, skiltegenkendelse, vognbaneassistent og slingreadvarsel.

I Active modellen toppes der op med sådan noget som nøglefri betjening, automatisk klimaanlæg, parkeringssensor for og bag samt blindvinkel advarsel og advarsel mod krydsende trafik bag bilen. Og i topmodellen Adventure finder du endvidere el-betjent panoramasoltag, læderinteriør og infotainmentsystem med 9” skærm, indbygget navigation og 360 graders kamera.

Premiere i januar

De første eksemplarer af den nye S-Cross er nu landet i Danmark og Suzuki-forhandlerne inviterer derfor til premiere fra den 8. januar og hele måneden ud.

Del artikel

Har du også læst?