Sådan vasker du din bil i hånden

Ekstern Redaktion (Reklame)

Denne artikel indeholder komercielle links

Næstefter din bolig er bilen den største investering, du kommer til at foretage dig.

Derfor bør du passe ekstra godt på din bil, og det gør du bedst ved at vaske den i hånden for derved at minimere risikoen for ridser og skader på bilen.

Video: Guide til at vaske bilen i hånden

Biltesteren har sammen med CarCare Freaks skabt en video, der viser, præcis hvordan du kan vaske din bil i hånden. Her gennemgås alt fra vask af fælge, til forvask, til selve bilvask i hånden og den efterfølgende aftørring af bilen.

Se hele videoen med Kim og Matthias her:

Sådan vasker du bilen trin-for-trin

Herunder finder du en trin-for-trin guide til at vaske din bil i hånden:

  1. Rengøring af følge – Start med at rengøre fælgene. Det gør du ved at sprøjte fælgrens på dine fælge. Det lader du sidde et kort øjeblik, hvorefter du enten bearbejder det med en fælgbørste eller spuler af, afhængig af hvor beskidte fælgene er. Du kan vælge at benytte en pensel til at komme ind mellem hjulbolte m.v.
  2. Spul løstsiddende snavs af og kom skum forvask på bilen – Spul løstsiddende snavs af bilen. Derefter kommer du skum/forvask på bilen med en skumlanse. Lad det sidde så længe som muligt, uden det tørrer ind. Du kan i mellemperioden tage en pensel og gå efter i lister, kofangere og andre steder, som er svære at nå med en vaskehånd.
  3. Vask bilen i autoshampoo – Herefter vasker du hele bilen i autoshampoo sammen med en vaskehånd i god kvalitet. Sørg for at gå hele bilen efter (undtagen fælge). Vask altid fra toppen af og ned, og gem evt. den nederste tredjedel af bilen til sidst. Benyt to vaskespande. Én til at blande med autoshampoo og en skyllespand, hvor du kan vaske snavset af vaskehånden af i undervejs.
  4. Spul bilen ren med vand – Efter håndvasken er slut, spules bilen ren igen med vand.
  5. Bilen skal aftørres – Herefter skal bilen aftørres. Hvis du ikke i forvejen har en lakbeskyttelse, så skal du have givet den en forsegling, der giver glans, og sikrer at bilen er nem at aftørre. Du kan vælge at komme den på dine ruder også, hvor du vil opleve, at vandet næsten preller af, af sig selv efterfølgende. Aftørring sker med et mikrofiber håndklæde i særlig god kvalitet, som er udviklet til bilpleje. Når du har anvendt lakforsegleren, så sætter vandet sig som perler og bliver let suget af bilen og op i håndklædet. Fortsæt hele vejen rundt. Til at aftørre dine fælge bør du benytte et separat håndklæde. Undgå at benytte et vaskeskind. Efterfølgende kan du vælge at give dine dæk en tireshine. Kom lidt tireshine på applikatoren og bearbejd dækket hele vejen rundt.

Rigtig god fornøjelse!

Del artikel

Har du også læst?