DEL

Der er sket rigtig meget fra første generation 2008 til den nye og anden generation af Peugeots lille crossover. Se vores video fra præsentationen af den nye 2008 lige her:

Den nye 2008 er meget mere end første generation, og er blandt andet udstyret med den nyeste generation af Peugeot i-Cockpit 3D samt adskillige køreassistentsystemer. Den nye 2008 vil kunne fås med tre forskellige type motorer: El, benzin eller diesel. Fraprisen for en 2008 Active 100 hk PureTech eller BlueHDi er 209.990 kr.

Den nye Peugeot 2008 er bredere, længere og lavere end forgængeren, mens fronten er domineret af en markant kølergrill omkranset af LED forlygter med tre løvekløer. 

Indvendigt ses samme sans for detaljen og både materialer samt farver er nøje udvalgt og afstemt. Afhængigt af udstyrsniveau findes orange (Active) eller blå (Allure) detaljer på instrumentbordet, mens de forskellige versioner er kendetegnet ved hvert sin type indtræk.

Designerne har taget udviklingen af Peugeot i-Cockpit et skridt videre og det introduceres nu med et 3D instrumentpanel (fra Allure-niveau), hvilket betyder, at den vigtigste information kan vises i hologramform i førerens synsfelt – jo vigtigere information, jo tættere på førerens blik – alt efter førerens ønske. Herudover består det nye i-Cockpit af et kompakt sportsrat, ”tangent-knapper”, som giver hurtig adgang til de forskellige funktioner samt en 7 ”touchskærm (10” som option).

Uanset, om du foretrækker diesel-, benzin-, eller elmotor, kan den nye Peugeot 2008 dække behovet. Den fås med to benzinmotorer med enten 100 eller 130 hk og to dieselmotorer med 100 eller 130 hk, der alle lever op til henholdsvis euro 6.d og 6.d-temp. standarderne.

Til sommer lanceres e-2008, der er udstyret med en 100 kW elmotor, som yder en effekt på hvad der svarer til 136 hk og har et drejningsmoment på 260 Nm (fra 0 km/t). Batteriet har en kapacitet på 50 kWh og giver en rækkevidde på op til 310 km efter WLTP standard. Prisen for e-2008 starter ved 299.990 kr. og det er allerede nu muligt at forudbestille e-2008.

Den nye 2008 fås i diesel- og benzinversioner i tre udstyrsniveauer: Active, Allure og GT-Line, mens e-2008 også fås som GT. 

Active-niveauet omfatter blandt andet: 

16” stålfælge, 7” touchskærm, Mirrorscreen med Apple Carplay, el-sidespejle med varme, læderrat, parkeringssensor bag, regn- og lyssensor, automatisk nødbremsesystem (inkl. nat-, cyklist-, fodgængerradar), vejbaneassistent, frontkollision advarselssystem.

Allure-niveauet omfatter bl.a. (plus ift. Active):

17” alufælge, Peugeot i-Cockpit 3D, mørktonede ruder bag, sort tagræling, automatisk klimaanlæg, sammenklappelige el-sidespejle med varme, nøglefri startknap, bakspejl med automatisk nedblænding, diverse kromdetaljer, elektronisk håndbremse, midterarmlæn, centerkonsol med aflægningsrum, opbevaringsrum med holder til smartphone, justerbart bagagerumsgulv.

GT-Line niveauet omfatter bl.a. (plus ift. Allure):

Diamantsort lakeret tag, Full LED forlygter med automatisk fjernlys, parkeringssensor for plus bakkamera, perforeret læderrat, LED belysning i kabine, sportssæder, adaptiv fartpilot, GT-Line styling, aluminiumspedaler, rammeløst bakspejl med nedblænding, rudelister i piano sort, rørhaler i krom, tagspoiler i piano sort. 

Kommentarer