Ny Hyundai Kona 

Den helt nye Kona har netop haft verdenspremiere. Den er større end forgængeren, har mere plads og er mere innovativ.

Designet på den nye Hyundai Kona er blevet væsentlig mere markant. Kort sagt er den nye model blevet mere eksklusiv og lækker at se på og den danske importør regner med, at de første eksemplarer af den nye Kona er her i landet efter sommerferien.

Den helt nye Hyundai Kona har forandret sig markant i forhold til den nuværende. Designet er mere strømlinet, mere aerodynamisk og mere dristigt. I designet er der lagt særlig vægt på lav luftmodstand, så den nye Kona Electric Cd-værdi er på bare 0,27, og så må den have op til 1.600 kg på anhængertrækket.

Sammenlignet med den nuværende Kona har den nye Kona proportioner med øgede dimensioner. Baseret på EV-varianten er dens længde nu 4.355 mm, 175 mm længere end den forrige generation og med en akselafstand på 2.660 mm, hvilket er 60 mm længere. Dens bredde er 1.825 mm, hvilket er 25 mm bredere, og højden er 20 mm højere med 1.575 mm. Så længere, bredere og højere.

Den nye Kona bliver den første model fra Hyundai med ccNC-systemet, der betyder Connected Car Navigation Cockpit, som tilbyder chauffør og passager et helt nyt betjeningskoncept samt mulighed for OTA-opdateringer som betyder at diverse softwareopdateringer kan ordnes online. Bilen skal altså ikke hen omkring værkstedet for at få den del fikset. Den er også udstyret med FoD som betyder Feature On Demand. Her vil kunderne kunne downloade enkelte applikationer, for at gøre Kona endnu mere digital.

For den komplette digitale oplevelse, tilbydes digital nøgle, som kan udføre de samme funktioner som en bilnøgle. Lås op, lås og endda starte bilen. Ligesom det er muligt at dele digital nøgle imellem tre brugeres smartphones. På den måde kan andre i familien også bruge bilen uden fysisk at skulle udveksle en bilnøgle.

Trods det faktum at bilen er vokset betydeligt, og derved også er tungere, så har ingeniørerne bag den nye elbil lykkes med at forbedre rækkevidden. Batteriet på 65,4 kWh giver en rækkevidden op til 490 km på den nye Kona Electric.

Når den nye Kona lanceres i Danmark bliver det først som benzinbil og lige efter kommer el-versionen. Som noget nyt lanceres den nye Kona også som N-line i både benzin og el-version.

 

Del artikel

Har du også læst?