DEL

Regeringen har med SF, Radikale Venstre og Enhedslisten indgået en aftale om at gøre det muligt for kommuner at etablere nulemissionszoner i afgrænsede byområder i Esbjerg, Aalborg, Odense, Århus og København, hvor der som udgangspunkt kun må køre biler uden forbrændingsmotorer, men det skal fortsat være muligt at bo, handle og færdes i en nulemissionszone. Aftalepartierne er derfor enige om at sikre klare undtagelser og dispensationsmuligheder for borgerne og erhvervsdrivende med legitime behov for adgang til zonen. AltOmBilen.dk giver dig et overblik over, om din bil bliver begrænset i, hvor den må køre i Danmark samt en lang række nøgletal og tekniske informationer.

– Vi er meget glade for at kunne bruge vores viden om den danske bilpark til at hjælpe forbrugerne med at navigere i de nye regler. Ved at stille AltOmBilen.dk til rådighed for alle håber vi, at vi kan være med til at skabe gennemsigtighed, så bilisterne ved, hvor de må færdes med deres bil – eller måske den bil de overvejer at købe, siger Niels Damkjær, adminidtrerende direktør i DBI IT A/S.

– Udledningen af partikelforurening har betydning for vores helbred, og bilens CO2-udledning har betydning for klimaet. Derfor er det helt naturligt, at Danmark indfører miljøzoner for personbiler, som vi også kender det fra den tungere transport. Vi håber, at AltOmBilen.dk kan hjælpe bilisterne med at finde rundt i, hvor deres bil må køre i Danmark, siger administrerende direktør i De Danske Bilimportører, Mads Rørvig.

AltOmBilen.dk er netop lanceret og vil løbende blive udbygget. Desuden vil der i oktober blive lanceret en app til både iPhone og Android. AltOmBilen.dk er en løsning fra bilstatistik.dk i samarbejde med De Danske Bilimportører.

DEL
Forrige artikelVolvo: større batteri giver prisfald
Næste artikelFord facelifter Fiesta
Kim er Biltesterens ansigt udadtil. Han har beskæftiget sig med test af biler siden 2006. Først på et større regionalt dagblad, senere på diverse trykte magasiner. Siden januar 2016 har Kim været manden bag Biltesteren, som efterhånden er vokset til at være Danmarks næststørste onlinemedie om nye biler.