DEL

Den topudstyrede hatchback-udgave af den nye, 100 procent elektriske Fiat 500 “la Prima” kommer med blandt andet glastag, autonom kørsel på niveau 2 og en rækkevidde på op til 400 km (WLTP). Nu kan den og cabriolet-udgaven altså prebookes uden depositum og helt uforpligtende. Prisen starter ved 267.990 kroner. Den kan i øvrigt finansieres ret så favorabelt hos Nembilhandel, der tilbyder billig bilfinansiering.

Det er ikke længere muligt at prebooke den eksklusivt nummererede elektriske Fiat 500 “la Prima” Cabriolet, men mindre kan også gøre det for der bliver nu åbnet for prebookingen af “la Prima” Cabriolet uden nummerering samt af “la Prima” Hatchback.

Udgaven med fast tag kombinerer el-teknologi med det umiskendelige 500-design og dets sans for detaljer. Den har blødere linjer end tidligere, men holder fast i sin identitet og udstråling som en smilende og glad bybil, bilen til gymnasiepigen eller måske som bil nummer 2.

Panoramaglastag og aerodynamik

Fiat 500 “la Prima” Hatchback kommer med panoramaglastag, som giver et naturligt lys i kabinen. Silhuetten viser tydeligt, at den er en ægte 500. Bagklappen har en bredere profil som giver et rummeligt udtryk, og hækspoileren er blevet mere udtalt og markant sammenlignet med de tidligere generationer. Fiat oplyser, at bilens form i det hele taget er skabt med aerodynamikken for øje for at sikre optimal rækkevidde, og det betyder, at bilen er mere dynamisk og unik med tydelige rødder i det oprindelige Fiat 500-design tilbage fra 1950’erne.

Bedst mulige rækkevidde, opladning og kørsel

Fiat 500 “la Prima” – både Hatchback og Cabriolet – kommer med et batteri på 42 kWh, hvilket giver en rækkevidde på op til 320 km (WLTP) og helt op til 400 km ved bykørsel. Den kan lades med både AC og DC, og den kan hurtigoplades med op til 85 kW. Den store effekt betyder, at du kan få strøm til 50 km på blot 5 minutter, og på 35 minutter kan du oplade batteriet til 80 procent. Den kommer desuden med en EasyWallbox, der kan styres med Bluetooth og lade med op til 2,3 kW, og den kan også opgraderes og lade med 7,4 kW. Desuden medfølger et mode-3-kabel, der kan anvendes til opladning fra offentlige ladestandere. Elmotoren har en effekt på 87 kW, som giver en acceleration fra 0-100 på 9,0 sekunder og fra 0-50 på 3,1 sekunder.

Som standard kommer den med de 3 køreprogrammer Normal, Range og Sherpa. ‘Normal’ skulle give en køreoplevelse, der minder om en konventionel bil. ‘Range’ giver en hårdere deceleration, da bilen genindvinder i bremseenergien i endnu højere grad, når man løfter foden fra speederen, og gør det stort set muligt at køre bilen med én fod. ‘Sherpa’ ændrer ved en række komfort og grundindstillinger i bilen for at reducere forbruget af strøm og maksimere rækkevidden.

En del udstyr og autonom kørsel på niveau 2

Fiat 500 “la Prima” kommer med fuld LED-forlygter, sæder beklædt med læderoptik, varme i forsæderne, 17’’ alufælge og krombeklædte indsatser på vinduer og sidepaneler. Den har en lang række sikkerhedssystemer som automatisk nødbremse, bakkamera med høj opløsning og dynamiske navigationslinjer, lysassistent, vognbanekontrol, nødopkald og elektrisk håndbremse.

Derudover lever den op til autonom kørsel på niveau 2 efter den internationale SAE-standard for autonom kørsel. Bilens computer holder øje med alt omkring bilen, den intelligente adaptive fartpilot bremser og accelererer automatisk afhængig af omgivelserne, og vognbanecentreringen holder bilen i midten af vognbanen, når den genkender vejstriberne. Den intelligente hastighedskontrol aflæser hastighedsgrænserne og kommer med en hastighedsanbefaling, blindvinkelalarmen anvender ultrasoniske sensorer til at overvåge de blinde vinkler og advarer med et markeringslys i sidespejlet, og træthedsovervågningen anbefaler en pause, hvis bilen registrerer træthedstegn hos føreren. Og de mange sensorer tilbyder et visuelt fugleperspektiv og komplet overblik, når man foretager vanskelige manøvrer.

Bred vifte af opkoblingsløsninger

7’’ TFT-display i instrumentgruppen, DAB-radio, 10,25’’ touchskærm med navigation og trådløst Apple Carplay og Android Auto er standard i “la Prima”. Det tager blot fem sekunder, efter du sætter dig i bilen, før der er forbindelse mellem bilen og din smartphone – og så bliver den tilmed opladet trådløst. “la Prima” er også den første bil fra Fiat-koncernen med det helt nye infotainmentsystem Uconnect 5, der er skræddersyet til at tilbyde en simpel og praktisk brugeroplevelse – blandt andet med en brugerflade, der kan tilpasses med drag-and-drop på samme måde som på en smartphone. Uconnect 5 inkluderer nødopkaldsfunktion samt en række avancerede opkoblingsløsninger:

  • My Assistant forbinder føreren med en Fiat-servicemedarbejder i tilfælde af nedbrud eller uheld med henblik på at tilkalde vejhjælp eller for at få hjælp til at løse eventuelle tekniske problemer med bilen. Desuden giver My Assistant månedlige rapporter om bilens status.
  • My Remote giver mulighed for at styre, hvornår bilen skal lade, finde bilen, låse bilen op eller i og indstille klimaanlægget fra en smartphone.
  • My Car betyder, at du kan tjekke en række parametre på din bil lige fra serviceintervaller til dæktryk.
  • My Navigation gør det muligt at sende din destination til bilens navigation og tjekke trafikken, vejret og om der er fartkameraer langs ruten via appen. Du kan også se, om der er ladestandere i nærheden, og hvilke du kan nå med den nuværende mængde strøm.
  • My eCharge er en funktion, der forbereder bilen til at kunne styre opladningen ved offentlige ladestandere.
  • Mulighed for My Wi-Fi, der danner et hotspot i bilen.
  • Mulighed for My Alert, der giver omgående besked, hvis bilen bliver stjålet. Når tyveriet er bekræftet af myndighederne, hjælper et særligt call center med at genfinde bilen.

Helt uforpligtende og intet depositum

Modsat tidligere kræver prebookingen af den nye Fiat 500 intet depositum. På www.fiat.dk kan du med tre klik udtrykke din interesse ved at vælge mellem hatchback- eller cabriolet-udgaven, tre forskellige farver og vælge forhandler. Når der bliver åbnet for salget af de nye Fiat 500, vil du blive kontaktet af den valgte lokale forhandler for at gå videre i købsprocessen – hvis du ønsker det. For en prebooking er på ingen måde bindende, men helt uforpligtende. Fiat 500 “la Prima” Hatchback fås fra 267.990 kroner, og Cabriolet fås fra 289.990 kroner. Der er bare et problem; Fiats danske importør kan ikke oplyse, hvornår bilen er til levering i Danmark da Italien, hvor bilen produceres, jo har været mere end hårdt ramt af coronaen her i 2020.