Mundbind i bilen bliver obligatorisk i Tyskland

Det kan godt være, at coronapandemien også i Tyskland er kraftigt nedadgående, men det betyder ikke, at mundbindet kan smides ud for tid og evighed når vi kører på de tyske veje. Det tyske Transportministerie er nemlig langt fremme med planer om at gøre mindst to mundbind obligatorisk i samtlige biler – også udenlandske – der færdes på de tyske veje. 

I mange år har advarselstrekanten, en førstehjælpskasse og en gul sikkerhedsvest til samtlige personer i bilen været et lovkrav i Tyskland, og nu er turen altså kommet til mundbindet som ikke kan være et hvilket som helst mundbind. Det skal være det specielle ffp2 mundbind som Tyskland igennem længere tid har godkendt som et af de få mundbind der accepteres i vores store naboland mod syd.  

Det tyske Transportministerie kan endnu ikke sige, hvornår ordningen træder i kraft, men ifølge tyske pressekilder er det håbet, at det sker senest til årsskiftet. Skulle det ske, at du har glemt mundbindene på din færd ned gemmen Tyskland lægges der op til en bøde af passende størrelse. Her kan det til en sammenligning nævnes, at det lige nu koster 10 euro i bøde, hvis du har glemt den obligatoriske førstehjælpskasse. 

Del artikel

Har du også læst?