Markedets første elektriske stationcar

MG5 Electric er Danmarks første komplet eldrevne stationcar. Den har rigtig meget af det du forventer af en stationcar når det gælder praktiske egenskaber og funktionalitet, men desværre har bilen ingen varmepumpe, hvilket betyder, at det tærer ekstra meget på batteriet, hvis/når du vil have varme på i kabinen. Dog fortæller MG’s danske importør, at MG5 Electric effektivt opvarmes via bilens PTC heater.
Med en længde på 4.600 mm, en bredde 1.818 mm og en højde på 1.543 mm byder denne stationcar på en kabine med udmærket plads og med ikke mindre end 27 opbevaringsrum fordelt forrest og bagerst i kabinen. Samtidig byder MG5 Electric på stor anvendelighed takket være et bagagerum på fine 479 liter, som kan udvides til 1.367 liter når 60/40-bagsæderne lægges ned. Desværre er trækkapaciteten ikke noget at råbe hurra for, da den kun må have beskedne 500 kg på anhængertrækket. På taget må de have 75 kg, hvilket gør den fint egnet til tagboks.

Når MG5 Electric lanceres i næste måned er den tilgængelig med et 61,1 kWh-batteri (Long Range) med en rækkevidde op til 400 km (WLTP). Forhjulene trækkes af en elmotor med en ydelse 115 kW, hvilket svarer til noget der ligner 156 hk og et drejningsmoment på 280 Nm. Tophastigheden er 185 km/t. Den fås med 3-faset AC-opladning med op til 11 kW. Og desuden kan den DC-lynoplade med op til 87 kW, så batteriet kan oplades fra  5 % til 80 % på bare 40 min.

Comfort og Luxury

Den nye MG5 Electric tilbydes i fire forskellige karrosserifarver (Dover White, Pebble Black, Diamond Red og Medal Silver) og to udstyrsvarianter: Comfort og Luxury.

Comfort-versionen har et omfattende standardudstyr inklusive aircondition med PM2.5-luftfilter, LED-forlygter og -baglygter, opvarmede forsæder, parkeringshjælp, 7” digital instrumentenhed, læderbetrukket multifunktionsrat, 16” aluminiumsfælge, nøglefri adgang og meget mere. Et højt sikkerhedsniveau med ni avancerede førerassistentsystemer (ADAS) er også standardudstyr – samlet under betegnelsen MG Pilot. Denne sikkerhedspakke indeholder blandt andet adaptiv fartpilot, frontassistent til undgåelse af kollisioner inklusive automatisk nødopbremsning, vognbaneassistent og køassistent.

Luxury-versionen kombinerer alt udstyret fra Comfort-versionen med features som klimaanlæg, 360 graders parkeringskamera, bakspejl med automatisk nedblænding, elektrisk indstilleligt førersæde med lændestøtte, indtræk i kunstlæder og 17” aluminiumsfælge.

Foruden alt det ovennævnte udstyr har den nye MG5 Electric også MG ismart Lite-systemet som standardudstyr. Dette nyudviklede opkoblingssystem med 10,25” touchskærm omfatter mange funktioner inklusive navigation, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, fire USB-porte, DAB+ og mulighed for fjernbetjening af forskellige funktioner via en smartphoneapp.

Vehicle-to-load

Ligesom den faceliftede MG ZS EV og MG Marvel R Electric er MG5 Electric også udstyret med et meget nyttigt Vehicle-to-Load-system (V2L) som standard. Det gør det muligt at bruge bilens batteri som strømforsyning til et eksternt elektrisk system. V2L-systemet omfatter et ladekabel med et Type 2-stik, som passer til bilens ladestik, og i den anden ende har det et almindeligt husholdningsstik.

V2L-systemet har en maksimal kapacitet på 2.200 W, og det er især nyttigt i situationer, hvor du ikke har adgang til strømforsyning fra en stikdåse. Du kan tilslutte alle typer elektriske enheder, der så oplades af batteriet i MG5 Electric – det gælder fx en luftpumpe, en elkedel, en køleboks, en elcykel, en bærbar computer, et elektrisk løbehjul osv. Du kan endda oplade en anden elbil, hvis du fx vil hjælpe en elbilfører, som risikerer at strande med et tomt batteri.
Den nye MG5 Electric kommer ud hos de danske MG-forhandlere i marts og bliver den fjerde model i modelprogrammet sammen med MG EHS Plug-in Hybrid, den faceliftede MG ZS EV og MG Marvel R Electric.

MG5 Electric – specifikationer

Maks. ydelse: 156 hk (115 kW)
Maks. drejningsmoment: 280 Nm
Acceleration: 0-100 km/t: 8,3 sek.
Tophastighed: 185 km/t
Batterikapacitet: 61,1 kWh
WLTP rækkevidde: 380/400 km (Luxury/Comfort)
Energiforbrug: 175 Wh/km
AC opladning: 11 kW
DC opladning: 87 kW
DC ladetid: 5-80%:fra 40 min.
Længde: 4.600 mm
Bredde: 1.818 mm
Højde: 1.543 mm
Akselafstand: 2.659 mm
Bagagerumsvolumen: 479-1.367 l
Egenvægt: 1.562 kg
Maks. Anhængervægt: 500 kg

Pris for MG5 Comfort: 289.999,- kr.
Pris for MG5 Luxury: 299.999,- kr

Del artikel


Har du også læst?