Markant billigere brændstof i Tyskland

Den tyske regering sætter om få dage energiafgifterne kraftigt ned. Det gør det også meget billigere for os danskere af tanke bilen syd for grænsen.

Tysklands forbundsråd har netop godkendt en nedsættelse af brændstofafgifterne som betyder, at priserne på benzin og diesel bliver sat et ordentligt nøk ned med virkning fra 1. juni, skriver JydskeVestkysten.

Frem til udgangen af august bliver afgiften på benzin sat ned med 30 cent per liter. Hermed skal der også betales mindre i omsætningsafgift, så den samlede besparelse bliver på 35,2 cent eller omregnet cirka 2,67 kroner. Tager vi udgangspunkt i den tyske listepris i dag, så vil en liter benzin på det tyske marked den 1. juni altså koste hvad der svarer til 13,20 kroner. Altså markant billigere end, hvad vi danskere i dag må betale for en liter benzin herhjemme.
Af afgiftstekniske årsager er prisfaldet på diesel mindre. Her falder prisen per liter med 16,7 cent inklusive omsætningsafgift, hvilket er knap 1,27 kroner.

Høj inflation

Rabatter på brændstof skal lette presset på de tyske forbrugere, som er hårdt ramt af inflation.
Forbundsrådet er det tyske parlaments førstekammer som skal godkende al lovgivning fra forbundsdagen. Rådet er sammensat af repræsentanter for de 16 delstater i Tyskland.

Del artikel

Har du også læst?