DEL

Det er meget sjældent, at vi vælger at skrive om alle mulige mærkelige og til tider ligegyldige kåringer i bilernes univers, men når en japansk bil for første gang nogensinde vinder titlen årets bil i Tyskland, så gør vi lige en undtagelse. Hondas første elbil i Europa, Honda e, er nemlig blevet udnævnt til “Årets tyske bil 2021” i landets prestigefyldte årlige Car of the Year Awards. Bilen vandt i første omgang kategorien “Ny energi”.

De tyske Car of the Year Awards uddeles af en jury bestående af 18 tyske biljournalister. Panelet tester og gennemgår de nyeste biler og rangerer dem efter deres brugervenlighed, køreegenskaber, markedsrelevans og innovationsniveau. Vinderne af fem kategorier – Kompakt, Premium, Luksus, Ny energi og Performance – går derefter videre til finalen, hvor der findes en samlet vinder.

Kompaktvinderen blev VW Golf. Premiumtitlen gik til VW ID.3 mens Polestar 2 snuppede titlen som vinder i Luksusklassen. BMW Alpina B3 tog sejren som vinder i Performance-klassen, og så gik Ny energi titlen altså til Honda e. Herefter kårede den 18 mand store jury så Honda e som samlet vinder og retten til at bære titlen “Das Deutsche Auto Des Jahres 2021.”

– At Honda e er den første japanske bil, der vinder prisen for Årets tyske bil, er en stor ære, og vi er utroligt stolte over at modtage den, siger president hos Honda Motor Europe, Katsuhisa Okuda.

Honda e blev lanceret tidligere på året og er en vigtig model i Hondas mål om at elektrificere 100 % af sine europæiske mainstreammodeller inden 2022. Herhjemme er der siden lanceringen i juni solgt beskedne 48 eksemplarer af Honda e.