DEL

Det kører for bilforhandleren Ejner Hessel A/S. De seneste fire år er omsætningen øget med 61% til 5,8 milliarder kroner i 2019. Virksomheden, der har hovedsæde i midtjyske Brande, har netop opkøbt tre af Via Bilers Bilhuse i Storkøbenhavn. Det drejer sig om forretningerne i Brøndby, Valby og Kastrup, der tilsammen beskæftiger 87 ansatte. De tre bilhuse har en omsætning på rundt regnet 600 millioner kroner årligt. 

Hidtil har Hessel holdt sig til salget af Dacia, Renault, Smart og Mercedes-Benz, men med opkøbet af de tre bilhuse får man nu også Ford ind under vingerne, da forretningen i Kastrup fortsat skal sælge den blå oval. 

Det var Via Biler, der i sommer tog kontakt til Hessel med henblik på et salg, skriver Børsen.

Ifølge anden generation i Via Biler, administrerende direktør Erik Rasmussen, skete det, fordi Via Biler nu sadler lidt om for at fokusere mere på salget af Volvo, Toyota og Ford i sine resterende bilhuse. 

Det er ingen hemmelighed, at Via Biler har haft lidt svært ved at drive sine Dacia- og Renault-bilhuse, fordi man simpelthen ikke har haft den nødvendige skala i salget.

– Nogle gange skal man turde tage et skridt baglæns for at kunne tage to skridt frem. Vi er bestemt stadig sultne på mere vækst, siger Erik Rasmussen. Via Biler omsatte sidste år for 2,3 milliarder kroner. 

Hos Hessel siger administrerende direktør Benjamin Mahr, at formålet med opkøbet først og fremmest er, at styrke virksomhedens aftryk i Storkøbenhavn og samtidig fasttømre placeringen som landets største forhandler af Dacia- og Renault-biler, men også fordi Ford er strategisk godt for Hessel.

– Ford er store på især erhvervsdelen og i samspil med vores erhvervsprogram på Mercedes-Benz, Dacia og Renault får vi nu endnu mere volumen i Storkøbenhavn, siger Benjamin Mahr til biltesteren.dk. 

Hessel overtager med de tre bilhuse også tre ret store grunde med rig mulighed for ekspansion, hvis det bliver nødvendigt.   

Overtagelsen sker i begyndelsen af det nye år, så snart formaliteterne er i orden. Hverken Erik Rasmussen eller Benjamin Mahr vil oplyse salgsprisen, men ifølge Børsen er der tale om et tocifret millionbeløb.