Elektrisk Skoda stationcar på vej

Skoda har afsløret alle de nye elbiler, plug-in-hybridbiler og brændstofbiler, som det tjekkiske bilmærke introducerer de kommende år. Modelprogrammet vil i løbet af godt tre år omfatte hele seks elbiler – deriblandt en elektrisk stationcar på størrelse med Octavia Combi. 

Skodas elektriske fremtid står ikke kun mejslet i sten – den er også formet i ler. Skoda har netop præsenteret udvalgte medier for designmodeller i ler af kommende elbiler som mærket introducerer frem mod 2026. Og helt usædvanligt er der ikke kun tale om crossovers eller SUV’er. Skoda har nemlig afsløret, at der kommer en helt ny elektrisk stationcar, der med en længde på 4,7 meter har samme størrelse som den nuværende Octavia stationcar.

Den elektriske stationcar, som endnu ikke har fået noget modelnavn, får verdenspremiere i 2026, og dermed er der andre nye elbiler fra Skoda, som kommer på det danske marked inden. Ikke mindst en kompakt SUV, der nu officielt hedder Elroq. Bilen får verdenspremiere allerede om et års tid, hvor den supplerer brændstofbilen Karoq. Med sine 4,5 meter er Elroq cirka 10 cm længere end Karoq og 15 cm kortere end Enyaq.

Lille elektrisk crossover med stort bagagerum

Året efter – i 2025 – får en elektrisk crossover verdenspremiere. Den bliver den mindste elbil i Skodas elektriske modelprogram. Med en længde på 4,1 meter bliver den cirka 11 cm kortere end Skodas nuværende crossover, Kamiq. Men som altid udnytter Skoda hver en centimeter til at skabe maksimal rummelighed, så den nye elektriske crossover får bagagerumsplads som i en Skoda Scala. Den model har et bagagerum på 467 liter.

Alle de nye elbiler får Skodas nye Modern Solid-designsprog, som blev præsenteret sidste år med konceptbilen Vision 7S. I 2026 får den produktionsklare version af konceptbilen verdenspremiere. Ligesom sit designmæssige ophav får den plads til syv personer og bliver dermed den største elbil i Skodas modelprogram.

Apropos Modern Solid får de nuværende Enyaq og Enyaq Coupé et facelift med de nye designsprog i 2025, så alle Skodas elbiler kan genkendes på det autentiske og robuste design.

Ny Kodiaq som plug-in-hybrId

De mange nye elbiler fra Skoda får ikke alt rampelyset. Skoda har også vist de første glimt af fjerde generation Superb og anden generation Kodiaq, som får verdenspremiere i efteråret. De nye modeller kommer både som konventionelle brændstofbiler og som plug-in-hybridbiler, hvor sidstnævnte er en nyhed for Kodiaq. Skodas største SUV vil fortsat kunne fås med op til syv sæder.

Der er desuden andre nyheder i Skodas modelprogram med brændstofmotorer – omend i mindre skala. I løbet af 2024 får Scala, Kamiq og Octavia et facelift.

Tidslinje for Skodas bilnyheder:

2023: Verdenspremiere på nye generationer af Superb og Kodiaq

2024: Verdenspremiere på den kompakte elektriske SUV, Elroq, og facelift af Scala, Kamiq og Octavia

2025: Verdenspremiere på elektrisk crossover og facelift (Modern Solid) af Enyaq og Enyaq Coupé

2026: Verdenspremiere på elektrisk stationcar og elektrisk SUV med plads til syv personer (produktionsklar version af konceptbilen Vision 7S)

Del artikel

Har du også læst?