DEL

Den lille bundsolide varebil Dacia Dokker er desværre på vej i historiebøgerne. Mange har tænkt; hvilken lille varebil skal vi så vælge, og der har Dacia indtil nu peget på en kommende model fra Renault som det oplagte valg. Sjovt nok fordi Renault ejer Dacia og hele tiden har fingeren på pulsen med, hvad Dacia foretager sig.

Men nu blæser der nye vinde hos Dacia som netop har fået den nye Dacia Sandero godkendt som van, og de danske priser er allerede klar. De begynder ved 72.983 excl. moms for laveste udstyrsversion, der hedder Essential. På trods af, at det er laveste udstyrsvariant, er den fint udstyret. Blandt andet kommer den med fuld LED lygter, autobreake, aircondition og radio med DAB.
Ønsker du at gå et trin op, så hedder modellen Comfort. Denne version har højdejusterbart førersæde, højde- og dybdejusterbart førersæde, elektriske sidespejle i karosserifarve, parkeringssensorer, mediadisplay med fire højtalere. Prisen er her 85.003 kroner uden moms. Ønsker du bilen med CVT-gear, er prisen 100.226 kr. uden moms.

Er du mere til den 37 mm højere og mere crossover-agtige Sandero Stepway, begynder priserne ved 94.307 kroner excl moms, mens du skal af med 104.848 kroner for comfort-versionen. Ønsker du også CVT-gear her hedder prisen 118.991 kr. – igen her uden moms.

Den nye Dacia Sandero har omtrent samme længde som forgængeren – nemlig 4.088 meter, men så holder lighederne også op. Den nye Sandero er sænket med 10 mm foran og 20 mm bagtil. Det har betydet mindre luftmodstand – hele 11% mindre end forgængeren – hvilket også betyder lavere brændstofforbrug.
Bilen har fået en helt ny Y- formet lyssignatur – både foran og bag – og så har den fået nye, væsentligt bedre og smartere dørhåndtag.

Men det, der er mest interessant, er interiøret. Her er der tale om en komplet nydesignet kabine, der med få undtagelser, er omtrent ens uanset om man vælger Sandero eller Stepway versionen.
Det betyder, at der er helt ny instrumentering, der ergonomisk er placeret langt bedre. Der er også kommet højde- og længdejusterbart rat, og der er armlæn med indbygget aflægningsplads. Der er som noget helt nyt blandt andet også keyless entry nøglekort og aircondition.

Sikkerhedsmæssigt er den nye Sandero trådt et par skridt frem i forhold til den forrige generation. Den bygger på samme platform som den nye Renault Clio, og den nye Renault Captur.
På infotainmentsiden er der tre forskellige muligheder. Basisversionen har mediadisplay. Det vil groft sagt sige, at du benytter din telefon som radio/navigation mm. Ved hjælp af en app du downloader, kan du styre alt fra bilens kontrolfunktioner på rattet.

Næste niveau hedder Media display. Her har du en 8 tommer touchskærm med DAB-radio og med android og Apple Carplay. Men uden indbygget navigation – også her kan du anvende din smartphone. Vil du have indbygget navigation så skal du vælge Media Nav systemet med en 10-tommer skærm med indbygget navigation.

Diesel er død

På motorsiden er diesel droppet, og der er to motorer til rådighed. Begge er 90 hk turbomotorer. Det, der adskiller er, at den ene er med seks trins manuelt gear – den anden model med CVT-gear – altså trinløst automatgear. Den med manuel gear har et forbrug på lige knap 19 km literen, mens CVT-gearkassen betyder en smule højere forbrug – nemlig omkring 17 km literen.
Der er mange ting, der er ens mellem Sandero og Sandero Stepway – men designet er ikke en af dem. Stepway er, som tidligere nævnt, 37 mm højere end den almindelige Sandero, og er endnu mere forskellige fra forgængeren end Sandero. Den er blevet mere rå at se på, og så har den blandt andet et smart system, hvor tagrælingen med et snuptag kan konverteres til tagbøjler.
Sandero og Sandero Stepway van har som alle Dacia tre års garanti/100.000 km.

Priser:

Sandero Van Essential: Med/uden moms: 72.983 kr./90.019 kr.
Sandero Van Comfort: Med/uden moms: 85.003 kr./103.850 kr.
Sandero Van Comfort CVT: Med/uden moms: 100.226 kr./ 120.992 kr.
Sandero Stepway Essential: Med/uden moms: 94.307 kr./114.316 kr.
Sandero Stepway Comfort: Med/uden moms: 104.848 kr./126.471 kr.
Sandero Stepway Comfort CVT Med/uden moms: 118.991 kr./142.297 kr.

DEL
Forrige artikelVolkswagen uden fører
Næste artikelHer er politiets nye hundebil
Kim er Biltesterens ansigt udadtil. Han har beskæftiget sig med test af biler siden 2006. Først på et større regionalt dagblad, senere på diverse trykte magasiner. Siden januar 2016 har Kim været manden bag Biltesteren, som efterhånden er vokset til at være Danmarks næststørste onlinemedie om nye biler.