DEL

Der er nye tider på vej hos Jaguar Land Rover. Det britiske traditionsmærke, der fortsat producerer biler i England, har lanceret en ny strategi, ’Reimagine’. Jaguar Land Rover er ejet af indiske Tata Motors, og fra hovedkontoret lyder det, at butikken skal være et CO2-neutralt foretagende i 2039, hvor samtlige biler fra de to mærker enten kører på brint eller strøm.

For at nå målet er det besluttet, at alle bilmodeller fra begge mærker meget snart vil blive tilbudt i 100 procent elektriske varianter, og at Jaguar allerede fra 2025 udelukkende vil være et elbilmærke.

I slutningen af dette årti forventer Tata Motors, at 100 procent af Jaguar-salget er elektrisk, mens 60 procent af Land Rover-salget vil være det. De resterende 40 procent vil være enten hybrid- eller brintbiler.

Sportsvogne på strøm

Ifølge adm. direktør i Jaguar Land Rover, Thierry Bollore, vil Jaguar som mærke gennemgå en ‘dramatisk’ transformation for udelukkende at blive elbilproducent, og det britiske bilmærke vil satse på markedet for premium elbiler. For eksempel skal Jaguar ikke længere lave SUV’ere, som typisk ender med at konkurrere med netop Land Rover. I stedet skal Jaguar satse mere på personbiler som skal tiltrække trendsættere, first movere, fremtidsorienterede og kunder, der generelt er godt ved muffen. Derudover kan der, med baggrund i Jaguars historie som sportsvognsmærke, blive tale om en satsning på eldrevne sportsvogne.

Sender dieselmotoren på pension

Foruden at Jaguar fra år 2025 vil være et elbilmærke, er der også seriøse planer hos Jaguar Land Rover om at udfase dieselmotorer fra koncernens om senest 5 år, hvorefter det altså ikke vil være muligt at købe en ny dieseldrevet Land Rover fra 2026.

Over de næste fem år vil Land Rover lancere 6 forskellige fuldelektriske varianter af Range Rover, Discovery og Defender-modellerne.

Jaguar Land Rover vil årligt investere 2,5 milliarder pund i elektrificeringen af de to bilmærker.