Brændstofpriserne sænkes markant i Tyskland 

Husker du for år tilbage, hvor det var en god forretning for os danskere at tanke bilen i Tyskland?
Snart kan vi atter holde i kø ved tankstationerne i Tyskland. For at aflaste borgerne i forbindelse med de voldsomt stigende energipriser efter Ruslands angreb på Ukraine, vil den tyske regering nu nedsætte afgifterne på brændstof markant, skriver JydskeVestkysten.

Kort fortalt er det planen, at satserne bliver reduceret til det laveste niveau, der er tilladt efter EU’s regler. Hermed daler afgiften på benzin med cirka 2,2 kroner per liter, mens prisfaldet på diesel er på omkring en kroner literen. Prisfaldet bliver dog større end som så. Når afgiften falder, skal der også betales mindre i omsætningsafgift på brændstoffet. Konkret betyder det samlet set, at benzin bliver 2,6 kroner billigere, mens prisen på diesel falder med knap 1, 26 kroner per liter. 

Slår afgiftssænkningerne fuldt igennem på tankstationerne i Flensborg, vil det i skrivende stund betyde, at prisen på en liter super ender på 1,65 euro per liter, mens diesel kommer til at koste 1,97 euro. Omregnet er det henholdsvis 12,5 kroner for superbenzin og 14,9 kroner for diesel. I går var listeprisen for de to typer brændstof henholdsvis 16,49 kroner og 16,89 kroner per liter i Danmark. Som det ser ud nu, er der altså udsigt til, at en dansk bilist kan spare knap fire kroner per liter benzin og omkring to kroner på en liter diesel.

Endnu er det uvist, hvornår brændstofpriserne i Tyskland falder. Ifølge JydskeVestkysten skal regeringens hjælpepakke først gennem lovmaskineriet, men formentlig sker det i begyndelsen af april. Afgiftsnedsættelsen skal i første omgang gælde i tre måneder.

Del artikel

Har du også læst?