DEL

Mercedes-Benz Sprinter ligger godt i toppen på de danske salgslister, men på trods af bilens allerede stærke position i markedet, tager Mercedes-Benz nu yderligere skridt for at gøre bilen endnu mere attraktiv for kunderne ved at tilføje automatgear og tyverialarm til listen over standardudstyr på Sprinter. Og det er vel at mærke en liste, hvor der i forvejen er udstyr som semiautomatisk aircondition, fartpilot, regnsensor, aktiv bremseassistent, DAB radio og multifunktionsrat samt opkobling til Mercedes Pro, som blandt andet giver adgang til betjening og overvågning af bilen via smartphone.

– Når bilen er en arbejdsplads, der bruges i mange timer hver eneste dag, er det vigtigt, at komforten er i orden. Samtidig oplever særligt håndværkere indbrud, hvor bilen tømmes for værdier i løbet af natten, og ikke alene er det dyrt at erstatte det stjålne værktøj, men det koster også værdifuld spildtid. Vi vil gerne gøre hverdagen lidt mere behagelig og bekymringsfri for vores kunder, og derfor har vi nu valgt at gøre automatgear og tyverialarm til standardudstyr i Sprinter, siger Product Manager hos Mercedes-Benz Vans i Danmark, Jens Lyngholm.

En opdateret klassiker

Sprinter 314 og 316 med baghjulstræk afløses nu af Sprinter 315 med 150 hestekræfter og den endnu kraftigere Sprinter 317 med 170 hestekræfter. Begge versioner er baseret på samme nye firecylindrede dieselmotor med den interne betegnelse OM654, som både er mere støjsvag og mere økonomisk end sin forgænger, og samtidig lever den op til den nyeste og skrappeste miljøstandard, den såkaldte EURO 6d temp. OM654 motoren kendes også fra Mercedes-Benz’ personbiler, og nøjagtigt som i C- og E-Klassen kombineres motoren i Sprinter med 9G-Tronic automatgear.

Sammenlignet med forgængeren er brændstofforbruget desuden op til 13% lavere, og dét betyder både en besparelse ved dieselstanderen og en reduceret grøn ejerafgift.

Både Sprinter 315 og Sprinter 317 må trække op til 3.500 kg med en komplet vogntogsvægt på op til 7 ton. Som den eneste i sin klasse fås Sprinter desuden med en treliters V6-dieselmotor med 190 hestekræfter, som særligt imponerer på bundtræk, lydspor og velafstemt motorgang.

Ekstraudstyrslisten, der fortsætter

Selvom Sprinter egentlig er ret veludstyret fra standard, er det muligt at tilvælge endnu mere komfort og sikkerhed fra den lange liste over ekstraudstyr, som blandt andet tæller mulighed for bakkamera, LED-lygter, læderrat, den adaptive fartpilot Distronic, vægtjusterbart komfortførersæde med varme samt oliefyr til de kolde vintermorgener eller frokostpausen. Mercedes-Benz Sprinter med automatgear og tyverialarm fås på ServiceLeasing fra 1.695 kr./md. med 35.000 kr. i udbetaling for Sprinter 211 med lavt tag.

Kommentarer