DEL

Efter at have spillet på det svenske landshold i femten år sagde Zlatan Ibrahimović forleden tak til sine mange fans og meddelte samtidig, at han har spillet sin sidste kamp i den gule trøje. Øjeblikket er indfanget i Volvo’s nye film ligesom Zlatan’s rejse tilbage til Sverige.

I filmen drager Zlatan med sin familie på en følelsesbetonet tur i den nye Volvo V90. En tur der bringer ham tilbage til både op- og nedture i hans karriere for at slutte, hvor det hele begyndte, i det belastede boligområde Rosengård i Malmø.

– Det berørte mig selvfølgelig, da vi optog denne film, men tiden er inde for mig til at stoppe og overlade trøjen til en ny generation. For mig handler det om at se frem, ikke tilbage. En ny rejse tager sin begyndelse både for mig og for Volvo, siger Zlatan Ibrahimović.

Zlatan’s fodboldkarriere startede i Malmö FF sidst i 90’erne. Den svenske angriber skrev hurtigt kontrakt med Ajax Amsterdam, og det blev begyndelsen på en hæderkronet, international fodboldkarriere i toppen af de italienske, franske og spanske ligaer, hvor han spillede for klubber som Paris St-Germain, FC Barcelona, Juventus, Inter, og AC Milan.

– Vi er stolte over at have fået mulighed for at dele dette personlige øjeblik i Zlatan’s liv og karriere. Han er en stærk ambassadør for Sverige rundt om i verden, og han har vist, at man kan være stolt af sine værdier og sin baggrund,” siger Volvo’s markedschef for Europa, Anders Gustafsson.

Ti gange er Zlatan blevet kåret til årets spiller i Sverige og har modtaget prisen ”Guldbollen”. Heraf ni gange i træk i årene 2007-2015. Hans kontrakt med Paris St-Germain er netop udløbet, og der er forlydender om, at han er tæt på at skrive kontrakt med en anden topklub. Du kan se videoen her: