DEL

Volkswagen vækker en gammel legende til live. Der er tale om den første eldrevne version af en ny buggy. Inspireret af de populære amerikanske beach buggies og bygget på MEB-platformen (modular electric drive matrix) demonstrerer konceptbilen, hvor multifacetteret den nye platform virkelig er.

Konceptet med en eldrevet buggy er inspireret af de historiske forgængere, der var yderst populære i Californien. Den gang var de bygget på chassiset fra en Boble, i dag viser MEB-platformen, at den er lige så fleksibel. Konceptbilen er tro over for originalen ved ikke at have et fast tag eller konventionelle døre, mens de fritstående hjul med offroad-dæk og åbne karrosserisider dominerer det overordnede design.

Den nye MEB-baserede konceptbil viser, at den elektriske platform kan bruges til mere end bare serieproducerede biler med stor produktionsvolumen. Ligesom Boblens chassis har MEB-platformen potentialet til at kunne bruges i udviklingen af nichemodeller med lav produktionsvolumen.

Volkswagen har en lang tradition indenfor livsstilsbiler fra Boble Cabriolet med specielle karrosserier fra firmaer som Hebmüller og Rometsch til helt åbne designs som Meyer Manx buggyen. Chassiset fra Boblen muliggjorde i årtier udviklingen af kreative og sommetider eksklusive, skræddersyede designløsninger. På verdensplan blev ca. 250.000 individuelle køretøjer produceret som one-offs eller lav produktionsvolumen op gennem 1980’erne.

Kommentarer