DEL

Volkswagens gran turismo, Arteon, kommer nu i en komplet udstyret Business-model og en ny indstigningsmodel udstyret med en 1,5 TSI EVO-benzinmotor. Arteon er i forvejen ret godt med på udstyrslisten, men i Business-versionen er standardudstyret suppleret med sikkerheds- og komfortudstyr, der sætter ny standard for denne bilklasse, og så endda uden merpris. Arteon Business er eksempelvis udstyret med en adaptiv fartpilot, der har vejskiltegenkendelse, så den aflæser hastighedstavlerne og automatisk tilpasser hastigheden efter disse. Sammen med Førerassistentpakken, der omfatter Blind Spot Sensor, Lane Assist, Traffic Jam Assist og Emergency Assist bliver kørslen både mere sikker og afslappende.

I Arteon Business får du også topmodellen af Volkswagens infotainmentsystemer, et Discover Pro navigationsanlæg med 9,2” touchskærm og bevægelsesstyret betjening, der er intuitivt at betjene og effektivt viser dig vejen til næste destination. Bilen har desuden bakkamera og selv om du nok aldrig får brug for det i praksis, så er Arten Business tillige udstyret med Park Assist som kan parkere bilen for dig. Et Panorama-soltag giver et dejligt lys i kabinen, eller du kan åbne det og lukke sommeren ind.

Arteon Business tilbydes i Elegance-versionen, hvor stilrene 19” Chennai alufælge komplementerer det eksklusive ydre. Ønsker du en Arteon Business med ekstra sportsappeal, tilbydes den i R-Line-versionen, der bl.a. kan kendes på 19” store Montevideo alufælge og frontkofangerens karakteristiske C-formede signatur omkring luftindtagene.

Arteon Business-versionen tilbydes i samtlige motorvarianter, og i forbindelse med introduktionen af Business-versionen suppleres modelprogrammet med en ny 1,5 TSI EVO turboladet benzinmotor. Denne motor er udstyret med raffineret brændstofbesparende teknologier som automatisk cylinderdeaktivering, intelligent kølesystem og en avanceret coastingfunktion, hvor motoren automatisk slukkes, når speederen slippes ved hastigheder på op til 130 km/t. De mange brændstofbesparende tekniske løsninger betyder, at en Arteon 1,5 TSI – der ligesom de øvrige motorvarianter er standardudstyret med DSG-gear – kan køre op til 17,2 km/l ved blandet kørsel (NEDC-norm). 1,5 TSI EVO-motoren leverer ikke kun en pæn brændstoføkonomi, den har med 150 hk og 250 Nm også et passende kraftoverskud og når 100 km/t på 9,0 sekunder og en topfart på 222 km/t.

Priserne for en Arteon Business begynder ved 489.995 kr. for en 1,5 TSI DSG Elegance, og vælger du at privatlease, kan det gøres for en udbetaling på 30.000 og en månedlig ydelse på 4.499 kr. Vælges Arteon Business 1,5 TSI DSG Elegance som firmabil, har den en beskatningsværdi på 389.995 kr. En Arteon Business 2,0 TSI DSG R-Line med 190 hk koster 532.195 kr., og den kan privatleases for en udbetaling på 30.000 kr. og en månedlig ydelse på 5.049 kr.

Foretrækker du Arteon med dieselmotor, kan en 2,0 TDI DSG 190 hk Elegance erhverves for 567.495 kr., og som firmabil har den en beskatningsværdi på 467.682 kr.

Kommentarer