DEL

Volkswagen og Seat har konstateret, at den nye VW Polo, Seat Arona (modelår 2018) og nuværende generation Seat Ibiza (Modelår 2017 og 2018) har et teknisk problem med låsemekanismen til en af bagsædeselerne. I sjældne situationer er der risiko for (så som ved pludselige og hurtige vognbaneskifte med fem passagerer ombord) og når bagsædets midterste og venstre siddeplads benyttes på samme tid, at selelåsen til den midterste sele udløses og løsner selen. Volkswagen og Seat oplyser samstemmende, at sikkerhed har topprioritet, og at man allerede har fundet en teknisk løsning, der vil afhjælpe problemet: de berørte biler vil blive udstyret med en anden type selelås.

VW Polo, Seat Arona og Seat Ibiza lever op til alle gældende sikkerhedskrav og er sikre at køre i, men begge mærker anbefaler sine kunder ikke at benytte bagsædets midterste plads, før bilen er udstyret med en ny selelåsemekanisme. VW og Seat er i kontakt med de relevante myndigheder med henblik på at få den endelige godkendelse til at implementere denne løsning i nuværende såvel som i fremtidige biler.

Indenfor de kommende uger vil VW og Seat påbegynde en hjemkaldelse af de berørte biler. Kunderne vil modtage et brev, så de kan lave en aftale med en autoriseret servicepartner for at få udbedret fejlen. Kunderne friholdes for omkostninger i forbindelse med kontrol af selelåsen såvel som monteringen af den nye selelås. Antallet af berørte VW Polo biler på det danske marked er 3.314 mens antallet af Seat-biler (Arona og Ibiza) er 1.945 stk. på det danske marked.

Kommentarer