DEL

Volkswagen er klar til at give campingikonet California et større facelift. Udvendigt får camperen en helt ny front med markant større grill og større luftindtag og en lidt anden lygtestruktur med LED-kørelys som standard. Inde i camperen er der også nogle ændringer: nye håndtag og nyt design til køkkenet og skabe, samt skydedøre i stedet for persiennelåger i bagkabinettet.

Volkswagen T6.1, som den faceliftede California hedder internt hos VW, kommer i tre udstyrsvarianter; Beach, Coast og Ocean. De vigtigste kendetegn er køkkenet, hævetagets løftemekanisme og ruderne i kabinen. Indstigningsmodellen, California Beach, har ikke et tekøkken og er udstyret med et manuelt hævetag og enkeltvinduer. Til sammenligning har California Coast et køkken med to gasblus og håndvask om bord. Topvarianten Ocean, leveres med et køkken med to gasblus og håndvask, et elektrohydraulisk hævetag og dobbeltvinduer i begge sider. Udvendigt er der mere krom på fronten af Ocean-varianten sammenlignet med de to andre, ligesom den også har et større luftindtag i begge sider nederst. 

Køkkenet i Coast og Ocean har nu et ekstra USB-dobbeltstik og nye aluminiumsgreb i alle døre. En anden nyhed er også, at der kommer touch knapper til at åbne køkkenoverfladerne på vask, komfur og køleskab. Der kan nu vælges mellem lys eg og en mørkere grafitgrå farve til skabene. Der er også nyt sædebetræk i en knap så sart nuance som den nuværende, hvor den fremadrettet kan fås i noget Volkswagen kalder palladium grå. 

Der er også sket lidt ændringer på komforten. For eksempel vil “førstesalen” (med et liggende areal på 1,20 x 2,00 meter) i fremtiden være udstyret med fjederplader i alle tre trimniveauer, og det to-personers bagsæde, der foldes ned for at danne en seng, kan omdannes til en lounge. Til dette kan ryglænet på bænken foldes ned, og sengeforlængeren helt bagest kan hæves i forskellige niveauer. Og så byder den faceliftede California på en ret fed ny feature: lysdioder i taget og opholdsområdet dæmpes langsomt og inden for et bestemt tidsrum til den ønskede lysstyrke så man i princippet kan falde i søvn til en slags solnedgang. Priserne kender vi endnu ikke, men for nuværende kan en VW California Coast T6 fås til priser fra 410.000 kroner.