DEL
Volkswagen Golf - første generation
Volkswagen Golf - første generation

Den 29. marts 1974 startede Volkswagens fabrik i Wolfsburg produktionen af det, der skulle blive en bestseller. Dengang havde ingen hos Volkswagen forestillet sig, at efterfølgeren til Boblen skulle ende med at blive solgt i mere end 35 millioner eksemplarer verden over – og stadigvæk være i handlen i dag. I ren matematiske termer er der rundt omkring i verden blevet bestilt en ny Golf hvert 41. sekund, hver dag, uden afbrydelse, siden produktionen startede for 45 år siden i Wolfsburg. Det er gennemsnitligt 780.000 styk Golf hvert år.

OBS: se vores store Golf-galleri nederst i artiklen

Gennem syv generationer kan man sige, at VW Golf har bidraget til udviklingen af Volkswagen som brand og som koncern – til at blive en af de vigtigste bilproducenter i verden.

-Golf er kernen i vores brand. Den står for fremskridt og teknologi som ingen anden bil. For eksempel gjorde Golf en række teknologier indenfor sikkerhed tilgængelig for millioner af mennesker for første gang. Takket være dette satte den standarden for en hel generation, siger Ralf Brandstätter, produktionschef hos Volkswagen.” 

– I 1974 stod vores ansatte overfor en stor udfordring i skiftet fra Boblen til Golf. Siden da har vi kontinuerligt fortsat udviklingen af vores fabrik, og i dag producerer vi – udover Golf – også e-Golf, Golf GTE, Golf Sportsvan og yderligere tre modeller her i Wolfsburg, siger Dr. Stefan Loth, produktionschef på Volkswagens fabrik i Wolfsburg.

VW Golf er en af få kompakte bilmodeller på verdensplan, der har en klasseløs appeal, og Volkswagen forsikrer, at Golf vil fortsætte med at udgøre en grundpille i VW-mærket. Med state-of-the-art drivlinjer, innovative assistent- og infotainmentsystemer vil Golf være en afgørende faktor i fremtidens mobilitet.

Vigtige fakta om debuten på Golf I:

29. marts 1974: Første Golf ruller af samlebåndet – serieproduktion starter

8. juli 1974: Golf introduceres ved Volkswagens forhandlere

5. august 1974: Den første Golf leveres til en kunde

Golf I 1974

Design: tre- og femdørs karrosseri

Interiør: Fempersoners, 300 liters bagagerum, foldbart bagsæderyglæn

Motorer: 1,1-liters firecylindret benzinmotor med 37 kW/50 hk; 1,5-liters firecylindret benzinmotor med 51 kW/70 hk

Drivlinje: Forhjulstræk, firetrins manuel gearkasse, tretrins automatgearkasse tilbydes som ekstraudstyr

Topfart: 140 hk (50 hk, manuel gearkasse)‚ 160 km/t (70 hk, manuel gearkasse)

Udstyrsvarianter: Golf og Golf L (begge med 50 hk), Golf S og Golf GLS (begge med 70 hk)

Kommentarer