DEL

Den nye Volvo V60 har Scalable Product Architecture (SPA) platform til fælles med den nye XC60 samt fire topmodeller i 90-serien. Den SPA-baserede V60 introducerer en ny standard i segmentet for premium stationcars med et luksuriøst interiør, mere rummelighed, bedre tilslutningsmuligheder samt Volvos nyeste systemer til førersupport og sikkerhedsteknologi.

Volvo V60 med to plug-in hybrid drivlinjer

Som den første i bilbranchen har Volvo tidligere introduceret, at man vil elektrificere alle nye modeller fra 2019. Det afspejler V60, der kan fås med to plug-in hybrid drivliner; Den nye T6 Twin Engine AWD benzin plug-in hybrid, som sammenlagt yder 340 hk, eller T8 Twin Engine AWD benzin plug-in hybrid på 390 hk. Ved introduktion af bilen på det danske marked, som bliver medio august, vil bilerne kunne leveres med D4 dieselmotor og T6-benzinmotor. Øvrige motorvarianter, og altså også ovenfor nævnte, kommer til senere på året. V60 får priser fra 508.000 kr., og som firmabil med en beskatning fra 385.000 kr.

Masser af sikkerhed

Med listen over standardudstyrede sikkerhedssystemer forstærker den nye V60 Volvos førende position på sikkerhedsområdet. Listen inkluderer samme avancerede systemer til førersupport, som kendes fra 90-serien og XC60, og det gør den nye V60 til en af de mest sikre biler på markedet.

City Safety med Autobrake teknologi bruger automatiske opbremsnings- og detektionssystemer til at hjælpe føreren med at undgå en kollision – systemet kan genkende fodgængere, cyklister og store dyr. Som en verdensnyhed bruger City Safety også automatisk opbremsning til at mildne effekten af en frontkollision.

Pilot Assist systemet, som hjælper føreren med at styre, accelerere og bremse op til 130 km/timen på velafmærkede veje, er opgraderet så det præsterer bedre i kurver. Den nye Volvo V60 er også udstyret med Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation og andre styresupport systemer. Cross Traffic Alert med Autobrake, som kan tilkøbes, forbedrer sikkerheden yderligere for personer både i og uden for bilen.

Volvo V60 er standardudstyret med Volvos Sensus infotainment system, der er kompatibelt med Apple CarPlay, Android Auto og 4G, og sikrer, at føreren hele tiden er tilsluttet. Systemet betjenes via en intuitiv tabletlignende touch screen, som kombinerer bilens funktioner, navigation, tilslutningsydelser og underholdnings apps.

Kommentarer