DEL
V90 Ocean Race forfra
Volvo V90 Ocean Race Edition forfra

Du skal være vild med to ting, hvis du kaster din kærlighed over denne specialmodel fra Volvo. Det ene er selvsagt sejlsport og det andet er farven orange. Er du ikke til sejlsport giver det nok ikke den store mening at vælge en bilmodel der hylder verdens hårdeste og mest prestigefyldte havkapsejlads, Volvo Ocean Race, der senest tog sin begyndelse i spanske Alicante, videre omkring Sydafrika til Australien, op forbi Hong Kong, tilbage til Australien mod Brasilien og USA inden det igen ramte Europa i Cardiff, Göteborg og sluttede i hollandske Den Haag. Sejladset afholdes hver tredje år med Volvo som stolt sponsor. 

Volvo V90 Ocean Race – orange er sagen

Og så er der lige det der med farven orange. Hvis man ikke lige er hollænder, som jo har orange som deres nationalfarve, er det måske svært at være stor tilhænger af den – i mange øjne – ret specielle farve. Personligt er jeg ret vild med farven orange, men jeg har også altid haft en svaghed for Holland og hollændere generelt. Men det korte af det lange er, at du ikke kan få en V90 Ocean Race Edition uden orange sikkerhedsseler og orange syninger i kabinen! Måske du lige skal vende det engang derhjemme inden du bestiller bilen, men bare du husker at sige, at Volvo jo er verdens sikreste bilmærke så skal det nok ende med en thumbs up. 

Volvo V90 Ocean Race med fokus på sejlads

Volvo har i mange år haft forskellige bilmodeller med efternavnet Ocean Race, og i de fleste tilfælde var der ikke så meget fokus på sejlads, men mere et dække for en specialmodel til feinschmeckeren – bilen til ham, der gerne vil have en Volvo, men ikke en Volvo magen til den Volvo naboen har. Sådan er det ikke længere. Nu er det kun V90 Cross Country der fås med et særligt Ocean Race trim, hvor der denne gang er meget mere fokus på sejlads. For eksempel er der et vandafvisende vaskbart sædebetræk med i handlen, du får også to ekstra USB-stik i bagagerummet, ekstra lys i bagagerummet og en lommelygte til de mørke aftener på lystbådehavnen. Du får desuden en vandafvisende (og vaskbar, red.) taske i et særligt Ocean Race-design med ved leveringen.

Volvo V90 Ocean Race med tagboks

Det stopper imidlertid ikke her. I bagagerummet er der lasteskinner så du kan surre løse genstande fast, ligesom der også er to USB-stik ved bagsædet så bagsædepassagererne altid har strøm til de mobile enheder når vejrudsigter og vindforhold skal tjekkes. Kronen på værket er en særlig Volvo Ocean Race tagboks som dog er ekstraudstyr til den nette sum af 21.500 kroner. Nu er en tagboks jo noget der i den grad deler vandene – enten er det en øjebæ af dimensioner på lige fod med et anhængertræk, eller også er det en super praktisk opbevaringsenhed, der faktisk godt kan tage sig udseendsmæssigt godt ud. I tilfældet Volvo Ocean Race er tagboksen helt klart mest i sidste kategori. Tagboksen her passer faktisk ret godt til bilen. Og så endda i matchende farve. 

Volvo V90 Ocean Race i rette form

Volvo V90 Ocean Race Edition er som tidligere nævnt bygget på en V90 Cross Country som vel egentlig også er den helt rette Volvo til et Ocean Race trim. V90 Cross Country er lige en kende mere maskulin end den almindelige V90, hvor AWD, ekstra frihøjde og ekstra skærmbeskyttere er med til at gøre modellen mere egnet til smattede skovveje end den almindelige V90. Og så skal vi jo lige huske, at bagagerummet i V90 rummer hele 560 liter og 1.500 liter, hvis bagsæderne lægges ned. Et andet plus er, at den må trække hele 2.400 kg, hvilket gør den egnet til at trække en bådtrailer med en større båd på. Eneste minus er bilens brændstofforbrug. 13,7 km/ltr er ikke meget for en bil af denne klaliber her i 2018. Heldigvis fås V90 Ocean Race Edition også med dieselmotor, hvor den på papiret kører mere acceptable 18,9 km/ltr. Volvo har løsningen på alt. 

Volvo V90 Cross Country T5 AWD Ocean Race 

Pris: Denne bil 1.209.099,- V90 Ocean Race fås fra 971.565,-
Brændstofforbrug: 13,7 km/ltr.
Motor: Fire cylindre, turbobenzin
Ydelse: 250 hk ved 5.500 omdr./min.
Moment: 350 Nm ved 1.800 – 4.800 omdr./min.
Topfart: 230 km/t
0-100 km/t: 7,4 sek.
Køreklar vægt: 1.837 kg
Tilladt anhængervægt: 2.400 kg m bremser – 750 kg uden bremser
Bagagerum: 560/1.500 ltr.
Længde/Bredde/Højde: 4.936/2.019/1.475 mm

Kommentarer