DEL

Den chokerende udmelding markerer en historisk afslutning på Volvo’er, der alene er udstyret med forbrændingsmotor (ICE), og det betyder, at el-drift fremover bliver kernen i virksomhedens aktiviteter. Volvo Car’s beslutning er et af de væsentligste skridt, en bilproducent har taget, og understreger, hvordan el-drift i dag – over et århundrede efter, at den interne forbrændingsmotor blev opfundet – baner vej for et nyt kapitel i bilens historie.

-Det handler om kunderne, siger Håkan Samuelsson, adm. direktør og koncernchef i Volvo Car Group. -Vores kunder efterspørger i stigende grad el-biler, og vi ønsker selvfølgelig at imødekomme kundernes nuværende og fremtidige behov. Det er nu muligt at vælge den el-drevne Volvo, man ønsker, siger Volvo-bossen videre.

Volvo kommer til at introducere et program af el-drevne biler i hele modelrækken, der omfatter ren el-drift, plug-in hybrid og mild hybrid. Mellem 2019 og 2021 introducerer Volvo fem biler med ren el-drift, hvoraf de tre bliver Volvo-modeller og de to bliver Polestar-modeller, med særlig høj effekt. Polestar er den gren inden for Volvo, der leverer modeller i den høje ende af ydelsesbarometeret. Flere detaljer om disse modeller bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.
De fem biler får følgeskab af et program af benzin- og diesel plug-in samt mulighed for 48 volt mild hybrid til alle modeller, og det bliver et af markedets mest omfattende modelprogrammer i dag.

Det betyder også, at der fremover ikke kommer til at findes Volvo-biler uden en el-motor i takt med, at biler udelukkende med forbrændingsmotor gradvis fases ud og erstattes af biler, der foruden forbrændingsmotoren også har el-drift.
Volvo har oplyst, at virksomheden har planer om at have solgt i alt én million el-drevne biler i år 2025.

Beslutningen følger den nylige offentliggørelse af, at Volvo omdanner Polestar til et nyt, separat markedsført og verdensomspændende bilmærke, der skal koncentrere sig om el-drevne biler med høj effekt.

 

Kommentarer