DEL

Volkswagen udvider modelprogrammet på Tiguan med en ny topmodel, der er større, mere elegant og endnu mere fleksibel. Ekstra akselafstand og totallængde gør den nye Tiguan Allspace til en sværvægter i klassen. Tiguan Allspace er næste skud på stammen i en SUV-modeloffensiv fra Volkswagen, og den lukker hullet mellem den korte Tiguan og den nye Touareg, der introduceres senere i år.

Lidt andet design

Den nye Tiguan Allspace skiller sig ikke kun ud i kraft af sin længere akselafstand, den adskiller sig også fra den korte Tiguan ved at bære et anderledes frontdesign. Den forreste del af motorhjelmen har anderledes konturer og er også højere, og kølergrillens tværgående kromlister er tilpasset, så de glider perfekt ind i det nye design. Allspace har også en anderledes profil, der begynder ved bagdørenes dørhåndtag. Sidevinduet i D-stolpen er markant større end på den korte Tiguan, og siderudens underkant stiger hen mod bagenden, der også er markant længere end på den nuværende Tiguan.

Ekstra sæder og større bagagerum

De 110 mm ekstra akselafstand og 215 mm ekstra totallængde ændrer markant karrosseriets proportioner på Tiguan Allspace. Den 470 cm lange bil byder på gode pladsforhold med 60 mm ekstra benplads for passagerne på anden sæderække og et bagagerum, der vokser med 115 liter og nu rummer fra 730 til 1.770 liter, alt efter hvor mange af bagsæderne er i brug. Den ekstra længde har også givet plads til installationen af en tredje sæderække bestående af to separate sæder, hvilket forvandler Tiguan Allspace til en ekstrem fleksibelt indrettet SUV.

Bredt motorprogram

Tiguan Allspace kommer med alle de sikkerhedssystemer vi kender fra den korte Tiguan og et bredt motorprogram bestående af momentstærke og brændstoføkonomiske turboladede benzin- og dieselmotorer. TSI-motorerne yder 150, 180 og 220 hk, mens TDI-motorerne yder 150, 190 og 240 hk. Firehjulstræk inklusive  4MOTION Active Control-system med køreprofilvalg tilbydes som ekstraudstyr til 150 hk-motorerne, men er standard på alle andre motorvarianter i Tiguan Allspace. Det samme gælder for DSG dobbeltkoblingsgearkassen. Danske priser for Tiguan Allspace ligger på nuværende tidspunkt ikke fast. Som det ser ud nu, introduceres Allspace i Danmark på den anden side af sommerferien.