DEL

D. 9 maj vil den største GTI-fest igen finde sted i Reifnitz ved den smukke Wörthersee i Østrig. Sidste år forvandlede 7.300 biler og cirka 125.000 besøgende den lille østrigske by til et Mecca for GTI-verdenen. Det samme antal besøgende forventes igen i år, og Volkswagen har også i år et par overraskelser i ærmet til de besøgende. 

GTI-træffet i Wörthersee bliver nemlig stedet, hvor Volkswagen har verdenspremiere på den næsten produktionsklare 290 hk stærke Golf GTI TCR, der bliver hovedattraktionen. Den kommende Golf GTI topmodel vil blive introduceret sidst på året.

Denne sprøde Golf GTI er inspireret af Golf GTI TCR baneraceren (se billeder under artiklen, red.) som har vundet mesterskabet i den internationale TCR-racerserie to år i træk. Touringcar-racerens specifikationer har sat sit præg på gadeversionen både i forhold til motorkraft, design og køredynamik. Turbomotoren i Golf GTI TCR gadebilen yder 290 hk mellem 5.000 og 6.000 o/min. TSI-motoren sender sit kraftige drejningsmoment på 370 Nm ned til forhjulene allerede fra 1.600 o/min og holder det niveau til 4.300 o/min. En 7-trins DSG-gearkasse og et spærredifferentiale – begge er standard – sikrer en optimal overførsel af motorkraften til asfalten.

Topfarten er 250 km/t, men den kan øges til 264 km/t ved at fjerne den elektroniske hastighedsbegrænser. Dette gør Golf GTI TCR til den hurtigste Golf GTI i det nuværende modelprogram, og den er tæt på matche præstationerne for den 350 hk stærke Golf GTI TCR baneracer.

Kommentarer