DEL

Det er EU-domstolen der har underkendt de tyske planer om at indføre vejskat for udenlandske personbiler på den tyske Autobahn efter klage fra Holland og Østrig. Ifølge autozeitung.de er den type vejskat som Tyskland stod til at indføre, diskriminerende og en forskelsbehandling af EU-borgere – og den er domstolen i Unionen altså ikke med på.

Planen var ellers, at Tyskland i år ville indføre en elektronisk vignetteordning som så skulle fungere som betalingsmiddel på Autobahn, men da vejskatten i praksis kun stod til at blive opkrævet blandt ejere og førere af biler, der er indregistreret i andre lande end Tyskland, er det altså diskriminerende, mener domstolen i Luxembourg. Og så er det ligegyldigt, at prisen for at køre på vejnettet ville afhænge af bilens brændstofforbrug. 

Tyskland havde ellers planer om, at vignetten skulle sidde i alle biler på Autobahn – også de tyske biler – men for de tyske bilister ville prisen blive modregnet i den årlige ejerafgift. Den er EU-domstolen ikke med på, da man mener, at det er en forskelsbehandling. Dermed er det også mere end en stor sten i skoene hos de danske politikere som barsler med planer om at indføre en lignende ordning for udenlandske bilister på det danske motorvejsnet.

Kommentarer