DEL

Noget tyder dermed på, at der bliver rift om den potente miniracer med over 210 hestekræfter, når onlinesalget starter sidst i juli. Målet er at være klassens mest kraftfulde med over 210 hk, klassens letteste på 1.125 kg og klassens hurtigste fra 0 til 100 km/t. på lidt over seks sekunder. Toyota mener det alvorligt, når de i starten af det nye år introducerer den sportslige Yaris med tilnavnet GRMN, der står for Gazoo Racing tuned by Meister of Nürburgring.

Reservation sker online

Ligeså unik den potente Yaris er, ligeså speciel bliver selve salget af bilen, der i første omgang skal reserveres online på Toyotas hjemmeside. Og man skal være hurtig på tasterne, når reservationen åbner 27. juli kl.18.00. Selve reservationen af Yaris GRMN foregår efter først til mølle princippet og betyder ikke, at bilen er købt. Det giver blot mulighed for senere at underskrive en købsaftale. Når alle bilerne er reserveret, vil de resterende interesserede kunder blive placeret på en venteliste. Står man på venteliste, får man først chancen for at reservere og købe den sportslige Yaris, hvis en af de kunder, der var først til at reservere en bil, annullerer sin reservation.

Med hilsen til Gazoo Racing

Yaris GRMN kommer som standard i farverne hvid, rød og sort med hvid lakering og røde og sorte designdetaljer. For at fremhæve det rå look fra rallybilen pryder en sort frontgrill i honeycomb-design Yaris GRMN, mens bagspoiler, 17” BBS alufælge og ikke mindst specielle Toyota Gazoo Racing bremsekalibre fuldender det udvendige, sportslige udtryk.

Indvendigt fortsætter den sportslige stil med GRMN-logoet broderet ind i de integrerede nakkestøtter. Rattet er hentet fra sportsvognen GT86, aluminiumsdetaljer præger gearknop, pedaler og rat, mens den sorte motorstartknap med Gazoo Racing-logo tilfører kabinen den helt rette stemning.

Halvpeberet pris

Toyota har som nævnt løftet sløret for, at der blot bliver produceret 400 stk. til hele det europæiske marked. Dermed er der altså grobund for, at der på europæisk plan bliver rift om de få eksemplarer af Yaris GRMN, der samtidig også har fået dansk prisskilt på intet mindre end 484.990 kr. svarende til ca. 4.500 kr. pr. md. ved finansiering med 20 pct. i udbetaling.

Kommentarer