DEL

Toyota runder snart 11 mio. solgte hybridbiler, siden verdens første masseproducerede hybridbil Prius rullede ud fra fabrikken i Japan for 20 år siden. I dag markedsfører Toyota 33 forskellige hybridmodeller over hele verden, mens der i Danmark er tale om syv forskellige hybridmodeller. Der findes syv forskellige hybridmotorer, og fælles for alle hybridmodeller er, at man i dag kun kan vælge én bestemt hybridmotor til sin specikke hybridmodel.

Men det laver Toyota nu om på. Der er ingen tvivl om, at Toyotas store fokus nu og i fremtiden er hybrid, men japanerne lytter hele tiden opmærksomt til kundernes feedback, og et klart ønske her, er mere power i hybridlinjen. Der er endnu ingen mere konkrete informationer om den kommende kraftfulde hybridmotor, som Toyota forventer at kunne fortælle mere om i begyndelsen af det nye år, men det ligger dog fast, at den ene hybridmotor skal fastholde fokus på de traditionelle hybrid-dyder som høj effektivitet og lavt brændstofforbrug, mens den anden hybridmotor til hver model vil være mere kraftfuld og øge bilens dynamiske køreegenskaber.

Toyotas hybridstrategi har allerede nu udmøntet sig i en konkret konceptbil, der i disse dage vises frem på biludstillingen i Frankfurt under navnet Toyota C-HR Hy-Power Concept. Det er den bil, som vi viser på billederne herunder.

Kommentarer