DEL

Den sælges i over 100 lande og blev verdens mest populære model i firmabilklassen i 2018 med et salg på over 700.000 biler. Efter 15 års fravær er Toyota Camry klar til at igen at indtage vejene i Danmark. Det sker fra midten af maj, når de første biler lander hos de danske Toyota-forhandlere – endda med et særdeles attraktivt prisskilt i forruden.

Her er vores video fra præsentationen af Toyota Camry:

Med en startpris på 379.990 kr. for den såkaldte H2-udstyrsudgave byder Camry for alvor op til dans blandt de kunder, der er på udkig efter en luksuriøs bil med en miljørigtig profil og samtidig masser af motorkraft, engagerende køreegenskaber, høj komfort og en rummelighed, der er svær at hamle op med.

Helt i tråd med Toyotas store fokus på bæredygtig mobilitet introduceres den nye Camry udelukkende som hybridbil. Det sker med Toyotas allernyeste fjerde generation hybridteknologi – i dette tilfælde en nyudviklet 2.5-liters benzinhybridmotor, der yder op til 218 hestekræfter og sørger for, at Camry – trods sin betydelige størrelse på hele 488 cm i længden – flytter sig fra 0 til 100 km/t. på godt otte sekunder. Desværre må den nye Camry ikke trække noget som helst, hvilket må være noget af en bet for hus- og havefolket.

Toyota Camry kan køre på ren el

Bilen sørger helt automatisk selv for at oplade hybridbatteriet under kørslen, hvilket gør, at kørslen i gennemsnit foregår over halvdelen af tiden på ren el. Det er med til at sikre en brændstoføkonomi på 23,8 km/l efter den nye WLTP-målemetode omregnet til NEDC2-tal.

Camry kan fås i fire forskellige udstyrsniveauer. H2-udstyrsudgaven til de 379.990 kr. byder – traditionen tro for Camry – på en alenlang liste af standardudstyr som fx 17” alufælge, tozonet klimaanlæg med en særlig Nanoe Ion teknologi, der modvirker udtørring af hud og holder kabinen frisk, adaptiv fartpilot, der holder afstand til den forankørende uanset hastighed, multimediesystem med syvtommer touch skærm, bakkamera og DAB+ radio, nøglefri betjening samt sikkerhedspakken Toyota Safety Sense, der bl.a. rummer automatisk nødbremse for biler og fodgængere og vognbaneassistent med aktiv styring.

Næste udstyrsniveau er H3, hvor elektrisk justerbare lædersæder er standard, mens det næsthøjeste udstyrsniveau, H3 Executive, frister med 18” alufælge, 8” multimedie touch skærm med integreret dansk navigation, fuld LED-lygtepakke, advarsel for tværgående trafik bag, overvågning af de blinde vinkler og trådløs opladning af smartphone.

Ønsker du at gå all-in på udstyr, vil H4-topudgaven være det oplagte valg. Her venter trezonet klimaanlæg, 10” head-up display, der vises direkte i forruden, JBL premium lydsystem med ni højttalere, elektrisk justerbare bagsæder og et læderbetrukket midterarmlæn på bagsædet med mulighed for at betjene klimaanlæg, multimediesystem, sædeindstilling og solgardin elektronisk på et kapacitivt touchpanel.

Toyota Camry er attraktiv som firmabil

Med et beskatningsgrundlag på 329.990 kr. for udstyrsudgaven H3 og kun 20.000 kr. mere for H3 Executive vil den nye Camry nok også tiltale mange firmabilsbrugere.

Det attraktive beskatningsgrundlag kombineret med en brændstoføkonomi på op til 23,3 km/l og en halvårlig ejerafgift på blot 540 kr. medfører samtidig ekstra lave løbende udgifter.

Den nye Toyota Camry introduceres i Danmark fra midten af maj, hvor det også vil være muligt at privatlease Toyotas nye hybridflagskib fra 4.395 kr. pr. måned for H3-udstyrsudgaven med 14.995 kr. i førstegangsydelse.

Toyota Camry Hybrid, vejledende priser:

Udstyrsvariant Pris
Camry Hybrid H2 379.990,-
Camry Hybrid H3 399.990,-
Camry Hybrid H3 Executive 449.990,-
Camry Hybrid H4 499.990,-

Toyota Camry Hybrid, beskatningsgrundlag:

Udstyrsvariant Pris
Camry Hybrid H3 329.990,-
Camry Hybrid H3 Executive 349.990,-
Camry Hybrid H4 399.990,-

Toyota Camry Hybrid, privatleasing:

Udstyrsvariant Førstegangsydelse Ydelse pr. måned
Camry Hybrid H3 14.995,- 4.395,-
Camry Hybrid H3 Executive 14.995,- 4.995,-