DEL

Tesla er langt om længe klar til at vise os Model 3. Der er altid en vis hype og forsøg på at hemmeligholde billeder og konkret information hver gang Tesla lancerer noget nyt – og sådan er det også denne gang. Men nu er der altså kommet sådan rigtig officielle billeder og video af det elektriske vidunder som vi her bringer.

Måske er det i virkeligheden den vigtigste bilmodel amerikanerne nu er ved at være klar til at sætte i produktion næste år. Selv om den nye Tesla hedder “Model 3” er det faktisk den fjerde model Tesla sender på gaden, hvis vi medregner roadsteren der blev lanceret i 2008. Den nye Model 3 bliver både billigere, mindre, mere skrabet og knap så hurtig som for eksempel Model S.

Størrelsesmæssigt er der tale om en bil vi vurderer til at være på størrelse med en Audi A4. På en opladning skal Model 3 gerne kunne køre fra omkring 325 km og den når fra 0 til 100 km/t på knap seks sekunder, hvilket stadig er ret hurtigt. Husk på, at en GTI-model med forbrændingsmotor også bruger omkring seks sekunder på at nå fra 0 til 100 km/t.

At dømme ud fra de billeder vi har set af Model 3, kan vi konstatere, at hatchbackdesignet og formerne fra den MPV-agtige Model S er genbrug, og ifølge Tesla selv vil der være plads til fem voksne mennesker på bagsædet – og masser af oppakning i bagagerummet for og bag.

Vores fotograf, Lasse Andersen – der er en sand Tesla-ekspert – siger, at der er en sjov historie omkring navnet Model 3:
– Egentlig skulle den hedde Model E (derfor de tre streger, red.) Så ville paletten bestå af en Model S Model E og Model X. Den nye måtte bare ikke hedde E på grund af noget lovgivning i USA. Så Tesla beholdt de tre streger og kørte videre i hele den store masterplan med tre modeller: Roadster, som er høj pris og lavt antal. Model S som er mellem pris og mellem antal, og nu Model 3 som er lav pris og højt antal, siger Lasse Andersen.

Det er naturligvis meget interessant, hvad Model 3 kommer til at koste. Fra USA forlyder det, at den lille ny skal koste det halve af, hvad Model S koster. Sådan en koster i Danmark lige nu omkring 750.000 kroner, så hvis de nuværende afgifter holder, vil en Model 3 komme til at koste under 400.000 kroner i Danmark når den kommer til landet om et par år.

Kommentarer