DEL

Faktisk hedder modellen oprindelig Tivoli, men da vi her i landet har en ret stor forlystelsespark midt i København med selv samme navn, måtte bilmærket ændre modelnavnet til noget andet, da rettighederne til navnet Tivoli ikke kunne erhverves. Modellen Tivoli kommer derfor til at hedde Luvi her i Danmark.

Luvi – som egentlig skrives LUVi står for Leisure Utility Vehicle inspired – er på størrelse med Suzuki Vitara og er en reference til den aktive familie, som har brug for lidt mere plads til barnevognen, golfsættet eller måske hunden. Bag introduktionen af SsangYong i Danmark står Nic. Christiansen Gruppen i Kolding, som siden 1992 har været, og fortsat er, importør af Hyundai i Danmark.

– Vi er i fuld gang med etablering af det nye importselskab og forhandlernet, som skal stå for salg og markedsføring af SsangYong. Vi har store forventninger til, at vi får succes med salget af den nye SUV-model, som i Danmark altså kommer til at hedde Luvi, fortæller direktør Jens Ibsen til biltesteren.dk.

Luvi tilbydes med fem års garanti, max. 100.000 km, og fås med en 1,6 liters benzin eller diesel motor med to- og firehjulstræk. Det er ikke kun Luvi, der kommer til Danmark. Hele paletten af Ssangyong-modeller, der også omfatter Rexton, Korando, Rodius og Actyon Sports skal introduceres på en gang. Priserne er endnu ikke fastlagt. Det er heller ikke muligt endnu at få en præcis lanceringsdato, men importøren regner med, at det bliver senest i juni.

Kommentarer