DEL

Det centrale element i Skoda Scalas interiørkoncept er den nye skærm med en størrelse på op til 9,2 tommer, der gør den til en af de største i segmentet. Skærmen har desuden en perfekt placering i førerens og forsædepassagerens synsfelt. Denne fritstående, centralt placerede skærm fremhæves af en moderne linje i instrumentpanelet, som gengiver motorhjelmens emotionelle konturer. Under skærmen skaber denne linje også en ergonomisk håndhviler til betjening af touchskærmen.

Betjeningselementerne til airconditionanlægget i midterkonsollen og knapperne til start-stop-systemet, driving mode select og parkeringsassistenten lige foran gearstangen har ligeledes en optimal placering. De tværgående luftdyser videreføres ind i dørene og forstærker den visuelle følelse af bredde, der bidrager til en rummelig pladsfornemmelse.

Instrumentbordet og elementerne i fordørene har en sofistikeret og blød skumbeklædt overflade med en særlig ny mønsterstruktur. Den minder om krystalagtige strukturer og kommer til at definere Skodas designstil i fremtiden.

Skoda Scala er den første produktionsmodel med Skodas nye interiørkoncept, som præsenterer et opdateret designsprog sammen med nye farver og materialer. Premieren på Scala markerer begyndelsen af en ny mærkeidentitet for det tjekkiske bilmærke, der er lige så emotionel, som den er funktionel.

Navnet “Scala” kommer fra det latinske ord ”scala”, som betyder ”trappe” eller ”stige”, og symboliserer den udvikling, som Skoda tager i det kompakte segment. Modellen, der er tænkt som en afløser for Rapid, er samtidig den første som har graveret Skoda-navnet midt på bagklappen i stedet for Skoda-logoet. Du kan læse vores tidligere artikel om Skoda Scala lige her:

https://biltesteren.dk/skoda-rapids-afloeser-hedder-scala/