DEL

Navnet “Scala” kommer fra det latinske ord ”scala”, som betyder ”trappe” eller ”stige”, og symboliserer den udvikling, som Skoda tager i det kompakte segment. Modellen, der er tænkt som en afløser for Rapid, er samtidig den første som har graveret Skoda-navnet midt på bagklappen i stedet for Skoda-logoet. Den nye Skoda Scala har verdenspremiere i slutningen af året.

– Med den nye Scala tager vi hul på et nyt kapitel for Skoda i den kompakte klasse. Bilen er helt nyudviklet og sætter standarden i klassen, hvad angår teknologi, sikkerhed og design. Derfor er vi sikre på, at Scala har de bedste muligheder for at redefinere A-segmentet for Skoda, siger bestyrelsesformand hos Skoda Auto, Bernhard Maier. 

Med Scala præsenterer Skoda for første gang en serieproduceret bil med mærkets nye designsprog. Den har allerede vakt opsigt på Paris Motor Show i form af Vision RS. Med den nye model introducerer tjekkerne også masser af ny teknologi og tilbyder innovative features, der indtil nu kun har været tilbudt i højere segmenter.

Desuden byder den nye Skoda Scala på en anden ny og umiskendelig feature: Den bliver den første europæiske serieproducerede model fra mærket, hvor navnet Skoda er indgraveret med bogstaver i stedet for logoet midt på bagklappen – nøjagtig som vi har set Ford gøre det med den nye Focus. Den nye Skoda Scala har international verdenspremiere i slutningen af året. Desværre er der endnu ingen officielle billeder af den nye model i fuld profil. Der er kun de tre billeder vi her kan vise, men hvis den bare minder en smule om konceptbilen Vision RS, så har vi i den grad noget at glæde os til.