DEL

Skoda har sponseret VM i ishockey med biler i alle år siden 1993 og har rekorden hos Guinness Worlds Records for sportshistoriens længste hovedsponsorat af et verdensmesterskab. Derfor er det forestående VM i ishockey i Slovakiets hovedstad, Bratislava, en god anledning til en verdenspremiere for den faceliftede Skoda Superb.

Desværre er der indtil videre ingen officielle billeder så vi må nøjes med en designskitse, men som skitsen viser, er Superb blevet opdateret med Skodas nye design, der blev introduceret med den nye Skoda Scala i sidste måned. Det kommer bl.a. til udtryk ved en markant kølergrill og skarpskårne forlygter, og på bagenden står der Skoda med bogstaver i stedet for det traditionelle logo. I det hele taget fremstår den faceliftede Superb mere sportslig og dynamisk end nogensinde, lyder det fra Skoda. Om det så betyder, at den kommer til at køre mere sportslig end den nuværende Superb må vi vente med at finde ud af til senere på året. 

Superb har alle dage været Skodas flagskibsmodel, og modellens historie går helt tilbage til 1934, hvor den første Superb blev produceret på fabrikken i Mladá Boleslav. Superb kommer af det latinske ord ‘superbus’, som betyder exceptionel eller fremragende, og modellen har da også alle dage været Skodas spydspids, hvad angår luksus og teknologi. Således bliver den nye Superb blandt andet Skodas første model med eldrift, da den vil kunne fås som plug-in-hybrid.

Skoda oplyser desværre ikke noget om ydelse, men et godt gæt er, at den vil få samme setup som Volkswagens Passat GTE der yder 218 hk og har en batterikapacitet på 13 kWh, som ifølge WLTP giver en rækkevidde på 55 km udelukkende på strøm. 

Kommentarer