DEL

Indtil nu har Skoda solgt flere end 6,5 millioner eksemplarer af Octavia, og nu er tjekkerne så snart klar til at lade fjerde generation af den rummelige mellemklassebil rulle ud på vejene. Den 11. november får vi den nye Octavia at se, og indtil da må vi altså nøjes med en skitse. 

Det er tidligere kommet frem, at Octavia hopper et trin op ad stigen, hvor den før har tilhørt den lille mellemklasse, og har konkurreret med biler som Kia Ceed, Ford Focus, Opel Astra, VW Golf og Seat Leon, bliver Octavia nu en den af den store mellemklasse, hvor konkurrenterne nu bliver biler som Opel Insignia, Hyundai i40 og Kia Optima. 

At dømme ud fra skitserne, bliver den nye Octavia knap så kasseformet som før. Det ser ud til, at de todelte forlygter ikke får lov at fortsætte i den nye Octavia, hvilket er lidt ærgerligt. Til gengæld har den fået et mere eksklusivt look som nok skal tiltale nye kunder. 

Der er fortsat ikke noget nyt om motorprogrammet, men rygter i de tyske bilmedier, som plejer at være særdeles velinformerede om, hvad der sker i VW-koncernen, siger, at diesel- og benzinmotorer får lov til at fortsætte, og at den nye Octavia også fås som plug-in hybrid. Derudover skal der også være planer om noget mild-hybrid som vi blandt andet ser hos Audi. Det ligger dog fast, at den nye Octavia både kommer som sedan og stationcar.

Biltesteren er som det eneste danske medie inviteret til præsentationen af den nye Octavia i Prag den 11. november, hvor Skoda dog kun viser sedan-varianten. Den nye Octavia Combi kommer først senere.  

 

Kommentarer