DEL

Det er ikke ligefrem fordi der er uanede muligheder, hvis der skal vælges en bil med syv sæder, der er til at betale for en almindelig lønmodtagerfamilie. Skoda Kodiaq og Nissan X-Trail står lidt alene på den front, men her sidst på året kommer der et par syv-sæders nyheder fra henholdsvis VW og Seat, og til september kommer Peugeot 5008 og blander sig i segmentet. Se vores video her fra præsentationen af Peugeot 5008 i Portugal tilbage i februar:

Peugeot 5008 har plads til syv personer. En tredje sæderække, som kan klappes ned i bagagerummet, giver plads til to personer, men som vist i videoen, så kan du godt glemme alt om at lade voksne sidde deromme. Pladsen er udelukkende til børn mellem fire og cirka 12 år, for det er heller ikke muligt, at placere en barnestol deromme.

Priserne starter ved 309.990 kr. for Access-modellen, hvor en trecylindret 130 hestes 1,2 benzinmotor trækker hele baduljen. Næste udstyrsvariant hedder Active og har samme motor som førnævnte model. Den koster 349.990 kr. Dyreste benzinudgave er 5008 1,6 GT Line med automatgear som koster 498.990 kr.

Hælder du mere til diesel, er startprisen for en 120 hestes 1,6’er med manuel gearkasse 374.990 kr. Skal der mere udstyr i, så er næste trin Allure som koster 434.990 kr. Topudstyrsvarianten med dieselmotor og automatgear er en 180 hestes GT’er, som koster 534.990 kr.

Indstigningsmodellen, Access, er vældig fint udstyret. Som standard har den for eksempel aircondition, 17″ stålfælge, elruder, læderrat, fartpilot, aut. nødbremsesystem og musikanlæg med Bluetooth. Active-versionen har 17″ alufælge, aut. klimaanlæg med to zoner, 8″ touchscreen, p-sensorer bag og tagræling. 5008 Allure har afhængigt af motorstørrelsen 18″ eller 19″ alufælge, sideruderne i bag er mørktonede, den har el-klapbare spejle, p-sensorer for og bag samt Apple CarPlay og så har den nødopkaldssystemet som hedder Peugeot Connect SOS. GT Line kommer med stylingsæt, 19″ alufælge, LED-forlygter og navigation, mens topvarianten GT foruden alt det førnævnte er udstyret med bakkamera, en hel del krom og nøglefri adgang.

Kommentarer