DEL

Den nye udgave af Ford Focus lander midt i den mest konkurrenceprægede bilklasse i Danmark, hvor udvalget er større end i nogen anden klasse – en klasse som næsten en femtedel af danskerne vælger at købe ny bil i, hvis vi skal tro Dansk Bilstatistik. Den nye Focus giver konkurrenterne kamp til stregen ved at tilbyde nye teknologier, et fedt design og pænt stor rummelighed.

Priser, valgmuligheder og udstyrsvarianter spiller en stor rolle på det danske marked, og Fords filosofi er, at Focus skal være yderst konkurrencedygtig på alle parametre. Priserne er skarpe, men uden at man på nogen måde skal gå ned på udstyr. Derfor er alle varianter af Focus udstyret med eksempelvis Pre-Collision Assist med fodgænger- og cyklistgenkendelse, Lane Keeping Aid, Post-Collision Braking, elektrisk parkeringsbremse, læderrat, alufælge og opvarmede forsæder. De første udstyrsvarianter, som introduceres hos de danske Ford-forhandlere er Trend Edition, Titanium og ST-Line.

Den nye Ford Focus er udstyret med de nyeste motorer, og ved introduktionen kan kunderne vælge mellem EcoBoost-benzinmotor på 1 liter med en ydelse på 100 eller 125 hk, der er udstyret med avanceret cylinderdeaktivering, hvor en af de tre cylindre kobles fra for at spare på brændstoffet. Man kan også vælge den 1.5-liters EcoBlue-dieselmotor med 120 hk, som er den første Ford-model i Danmark, der fås med en ny automatgearkasse med 8 trin. Fords nyeste benzinmotor er den trecylindrede 1.5-liters EcoBoost-benzinmotor med enten 150 eller 182 hk – den stærke motor er, som 1.0 EcoBoost, udstyret med cylinderdeaktivering. 1.5 EcoBoost kan leveres i den nye Focus fra oktober.

Priserne på den nye Focus starter ved 198.345 kr. inklusive levering for Focus 1.0 EcoBoost Trend Edition hatchback med 100 hk, og springet i pris til stærkere og endnu mere veludstyrede varianter er lille – eksempelvis er merprisen for den Focus Titanium i forhold til Focus Trend Edition under 15.000 kr. i forbindelse med 1.0 EcoBoost-benzinmotoren med 125 hk.

Ford mener, at tilgængeligheden af innovativt udstyr skal være nem og økonomisk overskuelig for alle kunder, og derfor fås den nye Focus med nyheder som FordPass Connect med indbygget modem og head up display – og meget attraktive udstyrspakker til fornuftige priser. Audiopakke 3 med Fords eget infotainmentsystem med 8” touchscreen, B&O PLAY-audioanlæg og meget mere fås eksempelvis til priser fra kun 11.640 kr.

Trend Edition, Titanium, ST-Line – et overblik

Ford Focus hatchback lanceres i første omgang i Danmark i tre udstyrsvarianter, som giver kunderne store muligheder – både hvad angår individualisering og smag. Focus Trend Edition står som den særdeles veludstyrede indstigningsvariant (fås med 1.0 EcoBoost med 100 eller 125 hk), mens Focus Titanium trækker i en mere luksuriøs retning (fås som 1.0 EcoBoost-benzinmotoren med 125 hk eller 1.5 EcoBlue-dieselmotoren med 120 hk) og Focus ST-Line går i en markant, sportslig retning (fås som 1.0 EcoBoost med 125 hk eller 1.5 EcoBlue med 120 hk).

Focus Trend Edition har som standard pænt meget mere udstyr som fx 16” alufælge med fem dobbelte eger, aircondition, læderrat, elektrisk parkeringsbremse, elruder for og bag, opvarmede forsæder, Bluetooth, infotainmentsystem med 6,5” touchscreen, tågeforlygter, sprinklerdyser til forlygterne og ikke mindst de aktive sikkerhedssystemer Pre-Collision Assist med fodgænger- og cyklistgenkendelse, Lane Keeping Aid og Post-Collision Braking er inkluderet i Trend Edition.

Focus Titanium bringer for en yderst rimelig merpris den nye model op på et niveau, som hos de fleste konkurrenter vil betyde en meget høj pris. Udover det omfattende standardudstyr fra Focus Trend Edition har den 16” alufælge med fem tredobbelte eger, infotainmentsystem med 8” touchscreen, 4,2” TFT-farveskærm i instrumentering, LED-baglygter, nøglefrit system med Ford Power-startknap, el-foldbare sidespejle, regnsensor, fartpilot med intelligent fartbegrænser, 2-zoners automatisk klimaanlæg, højdejusterbart passagersæde, automatisk nedblændeligt bakspejl, bagsædearmlæn med opbevaring og Quickclear (opvarmet forrude).

Focus ST-Line går i en mere dynamisk, sportslig retning med unikt afstemt undervogn og et design, som tydeligt hentyder til dynamikken. Focus ST-Line har, udover standardudstyret fra Focus Trend Edition, 17” alufælge med 15 eger, kofangere og sideskørter i ST-Line-design, unikt frontgitter øverst og nederst, dobbelt udstødningsrørhale i poleret finish, Ford Power-startknap, LED-tågeforlygter med drejefunktion, undervogn med sportsophæng, sportssæder foran med røde syninger, fartpilot med intelligent fartbegrænser, sportspedaler i rustfrit stål, mørkt loftsindtræk, sportsrat med flad bund og 4,2” TFT-monoskærm i instrumenteringen.

Focus stationcar samt Focus Vignale kan bestilles fra midt juli til levering i oktober.

– Focus Active kan bestilles fra november til levering i starten af 2019.

Priser fra under 200.000 kr.

Den nye Ford Focus introduceres trods omfattende standardudstyr og bilens komplette egenskaber til attraktive priser, som starter ved 198.345 kr. inklusive levering. Denne pris gælder for Focus 1,0 EcoBoost Trend Edition hatchback med 100 hk.

Focus Trend Edition kan også vælges med den stærkere 1-liters EcoBoost-motor med 125 hk, og merprisen for de 25 hk er 23.365 kr., og udsalgsprisen inklusive levering er for denne model 221.710 kr.

Focus Titanium kommer med den stærke 1-liters EcoBoost-benzinmotor med 125 hk eller med den økonomiske og støjsvage 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor med 120 hk – sidstnævnte med enten manuel gearkasse eller med den nye automatgearkasse med 8 trin. Med EcoBoost-benzinmotoren starter priserne ved 236.635 kr. inklusive levering, mens dieseludgaven med manuel gearkasse koster fra 239.390 kr. og udgaven med automatgearkasse koster fra 265.670 kr. inklusive levering Den nye automatgearkasse med hurtige og bløde gearskift har dermed en merpris på kun 26.280 kr.

Den sportlige Focus ST-Line med EcoBoost-benzinmotoren med 125 hk fås fra 243.785 kr. inklusive levering. Med EcoBlue-dieselmotoren med manuel gearkasse er prisen 244.945 kr. inklusive levering, med automatgearkassen er prisen 273.220 kr. inklusive levering.

Oplev den nye Ford Focus til åbent hus den 1. – 2. september hos alle landets Ford-forhandlere.