DEL

Magasinet Autobild har lavet en omfattende undersøgelse af flere tusinde biler delt ind i 13 forskellige klasser og derpå beregnet værditabet efter fire års kørsel. Range Rover Evoque har efter fire år blot tabt 34 procent – og har altså stadig 66 procent værdi tilbage. Dermed vinder Range Rover Evoque suverænt titlen som Wertmeister – altså værdimesteren. 

At Range Rover Evoque har en restværdi på 66 procent efter fire år sættes i relief af, at flere luksusbiler taber betydeligt mere over tid – eksempelvis Audi A6  og Porsche Panamera, der begge taber over 50 procent værdi på fire år.

Hos Bilbasen, der har over 60.000 brugte biler til salg i deres portal , bekræfter markedsanalytiker Jan Lang, at brugte kompakt SUV’er i høj kurs – også i Danmark.

– Billedet i Danmark er det samme som vi ser i Tyskland. Biler i kompakt SUV segmentet har en afskrivning på omkring 40 procent over fire år. Det gælder overraskende nok også for premium mærkerne – og hermed altså også Range Rover Evoque. Det interessante er, at efterspørgslen er høj – og dermed synes priserne ikke at falde, selv om der netop er introduceret en helt ny Range Rover Evoque, siger Jan Lang, der har gennemgået 200 brugte Range Rover Evoque på Bilbasen fra 2015-2017. 

Nyprisen for de analyserede biler ligger mellem 850.000 og 900.000 kr. – og brugtpriserne på mellem 550.000 og 625.000 kr. Bilerne har typisk kørt mellem 40.000 og 60.000 km. Det kendetegner dem ligeledes, at de har et højt udstyrsniveau.

Analysen viser, at de kompakte premium-modeller holder et meget lavt afskrivningsniveau, både når man ser på markedet i almindelighed, og samtidig specifikt i forhold til, at nyprisen ofte er over 800.000 kroner. Det er ret unikt.

– Range Rover Evoque har en særstatus – den er meget populær, hvilket også kan ses når man kigger på hvor lang tid det tager at sælge biler på Bilbasen. Den generelle liggetid for alle biler i gennemsnit er 62 dage, mens den for Range Rover Evoque er 64 dage. Og det er altså ret godt, når man tænker på at det er en brugt bil til mellem 550-650.000 kr. siger Jan Lang.