DEL

På sin første køretur som Frankrigs nye præsident valgte Emmanuel Macron i går søndag den 14. maj at køre i den helt nye DS 7 Crossback, der er nyeste skud på stammen fra DS og vist første gang på en biludstilling i Geneve for bare to måneder siden. Denne “præsident-version” af bilen er blandt andet blevet tilpasset til den betroede opgave som præsident-køretøj med et skydetag, så den nyvalgte præsident kan hilse på det franske publikum på Champs-Elysées på denne store dag.

Det er naturligvis ikke uden stolthed at DS leverer endnu en præsident-bil. Lige siden General Charles de Gaulle i 1960’erne blev indsat som præsident har valget af præsidentens officielle bil haft stor betydning, og DS har været en vigtig del af denne historie, da det jo siges, at selvsamme præsident Charles de Gaulle kun overlevede et angreb i 1962, da hans Citroën DS kunne køre videre trods punkterede dæk.

I 2012 valgte den daværende og nyvalgte præsident Hollande at køre sin første officielle tur i en DS 5 Hybrid. Så med dette historiske øjeblik, hvor den nye DS 7 Crossback kører sin første officielle køretur som præsident-bil, slår DS mærket fast, at det ikke bare er historiens men også nutidens franske premium-mærke.

Her er lidt facts om den nye franske præsident-bil:

DS’ ingeniører har arbejdet på denne unikke præsident-bil i syv måneder

Bilen er lakeret i en elegant og stilet blå farve og har fået et speciallavet skydetag, det franske emblem og en flagholder til trikoloren

Det sorte læder indvendigt “Opera Inspiration” er opkaldt efter et kvarter i Paris er naturligvis en fransk kreation

De 20 tommer hjul er personaliseret med fint lavet gyldne detaljer

Præsidentens DS 7 Crossback bliver stolt vist frem i DS World Paris, beliggende på 33 François 1e gade i Paris, fra i morgen tirsdag den 16. maj 2017

Kommentarer