DEL

I mere end 14 år har Fiat Panda solgt rigtig godt ude i Europa. Herhjemme har det knebet med salgstallene på grund af den store konkurrence i miniklassen, men nu gør den danske Fiat importør sig klar til at få fat i flere danske bilkøbere, og det sker med en ny udgave af den kompakte italienske charmetrold og en generel opdatering af Panda modelprogrammet. 

Den nye Panda version hedder City Cross, og som navnet antyder, er der tale om en gennemtænkt crossover version af den lille bybil, som byder på masser af plads trods sin kompakte størrelse. Kombinationen af en højere opsat undervogn, stor rummelighed, godt udsyn takket være store ruder samt et i øvrigt kompakt og rationelt design, gør bilen let at parkere. Kort sagt: perfekt til hverdagsbrug med et særdeles godt udsyn over trafikken.

Seks airbags og nødbremse som standard 

Fiat Panda er en bil, som er fremstillet for at blive brugt, den har fem døre, plads til fem personer samt et af klassens største bagagerum på 225 liter. Det betyder, at der er relativ god plads til indkøb, bagage, børn og voksne. På sikkerhedsfronten er alle Fiat Panda nu opgraderet med seks airbags og City Brake nødbremse, som kan bremse bilen, hvis føreren er uopmærksom et øjeblik. 

Standardudstyret i City Cross er omfattende og byder blandt andet på klimaanlæg, servostyring med City-funktion for ekstra servohjælp ved parkering, parkeringssensor bag, Uconnect radio med Bluetooth, smart-holder til mobilen, el-spejle med varme og et lækkert læderrat. Udvendigt er Panda City Cross helt sin egen og udrustet til det hårde byliv med brede sidelister, tagrælinger, integrererede tågeforlygter og unikke kofangere med LED kørelys.  

Velkørende bybil med skarpt design

Fiat Panda leveres fortsat i den velkendte klassiske udgave. Den almindelige Fiat Panda hedder i dag Fiat Panda Lounge og er ligeledes kendetegnet af et meget højt udstyrsniveau med blandt andet fem døre, klimaanlæg, parkeringssensor og selvfølgelig seks airbags og nødbremse. 

Under motorhjelmen i begge versioner ligger den lille, men robuste fire cylindrede 1.2 liter motor med 69 hk og Start&Stop system. En motor som er kendt for sit lave brændstofforbrug og meget lave vedligeholdelsesomkostninger. 

Fiat Panda fås fra 119.990 kr. i Lounge versionen, mens den frække City Cross koster 144.990 kr. Fiat Panda City Cross kan ligeledes privatleases. Det nye Fiat Panda program kan nu opleves hos landets Fiat forhandlere.

Kommentarer