DEL

Designet på Opel Mokka X er fornyet ude og inde, og motorprogrammet er udvidet, så Mokka X nu kan leveres med en 152 hk motor som den kraftigste. Opel har desuden raffineret efterfølgeren på det teknologiske område, så det er muligt at få både firehjulstræk og automatgear med den nye 1,4T på 152 hk.

Ny front og ny instrumentering

Mest markante fornyelsen af designet på Opel Mokka X er den nye front, der falder i tråd med linjerne i Astra og den nye Zafira. Som det er tilfældet på Zafira, har Mokka X dobbelt vingeformede LED kørelys samt en ny grill. Ændringerne af fronten får Mokka X til at fremstå bredere og mere dynamisk, selv om både de ydre og indre mål er de samme som på forgængeren. ‘Amber Orange’ og ‘Absolute Red’ er nye farver, og så er det muligt at få en OPC Line Sport Pack med diskrete spoilere og skørter på alle sider af karrosseriet.

De største forandringer findes dog indvendigt på Opel Mokka X. Instrumenteringen er komplet fornyet med færre knapper og enklere betjening. Øverst i midterkonsolen findes enten en 7” eller en 8” touch skærm, der rummer den nyeste generation af Opels Intellilink infotainmentsystemer. Det centrale display mellem speedometer og omdrejningstæller har fået nye farver og grafik. Enten med mono-chrom skærm på 3,5” eller 4,2” farveskærm.

Firehjulstræk med seks trins automatgear

Mokka X har mulighed for firehjulstræk på 1,4T med 140 hk og manuel transmission, 1,4T med 152 hk og seks trins automatgear samt 1,6 CDTI dieselmotor på 136 hk. Funktionen af firehjulstrækket har givet Mokka titlen som årets firehjulstrækker i Tyskland. Systemet har en elektronisk flerpladet kobling, der løbende kan tilpasse kræfterne mellem for- og bagaksel i forhold mellem 100:0 og 50:50 afhængigt af underlaget. Under normale vejforhold kører bilen som en almindelig forhjulstrækker for at optimere brændstofforbruget. Systemet reagerer på skiftende underlag i løbet af et splitsekund, og kan så snart det er nødvendigt overføre flere kræfter til baghjulene. Systemet er aktivt i det øjeblik, føreren træder koblingen ned for at sætte i gang – så snart bilen er i fart vælger systemet under normale vejforhold at overføre alle kræfterne til forhjulene. Systemet reagerer så hurtigt, at firehjulstrækket kan aktiveres, selv i situationer hvor bilen blot rammer et hul i vejen eller kører over et stykke is.

Sikkerhed med AFL LED forlygter og Opel Eye frontkamera

I tråd med Opels ambitioner om at være på forkant med markedsføringen af den nyeste lygteteknologi kan Opel Mokka X udstyres med Adaptive Forward Lighting med LED forlygter. Det nye AFL LED system tilpasser løbende lyset i forlygterne til den aktuelle kørsel, så føreren undgår at blænde modkørende. Forlygterne har ni forskellige programmer afhængig af hastigheden for eksempel lys til bytrafik, landevej, motorvej og turist-indstilling, hvor det er muligt at tilpasse lyset til kørsel i lande med venstrekørsel. LED systemet erstatter BiXenon AFL+. Fordelene er blandt andet et mere hvidt lys, hvor farverne fremstår mere ægte. Og så er der ingen bevægelige dele i de nye lygter. Endelig reagerer lygterne også hurtigere med tilpasning til omgivelserne, har længere levetid og bruger mindre energi.

Det nye Opel Eye frontkamera har bedre opløsning end tidligere versioner, hvilket er med til at sikre bedre funktionalitet af de sikkerheds- og komfortsystemer kameraet understøtter blandt andet den automatiske op- og nedblænding af LED lygterne. Vejskiltegenkendelsen er optimeret, så føreren får informationer fra både navigationssystemet og vejskilte langs vejen, som læses af bilens kamera, så man altid er sikker på at have de mest opdaterede informationer om hastighedsbegrænsningerne. Og viden om den aktuelle fartbegræsning på veje, hvor der ikke er skiltet.

Following Distance Indication (FDI) burger kameraet til at registrere forankørende biler. Hvis afstanden mellem bilen og en forankørende mindskes for hurtigt, får føreren en advarsel med lyd og visuelt i bilens centerdisplay. Lane Departure Warning (linjevogter) aktiveres automatisk ved hastigheder over 60 km/t og advarer føreren, hvis bilen forlader vejbanen uden at føreren har benyttet afviserblinket. Også her sker det med advarsel i det central display og med lyd.

Fra nyeste generation IntelliLink til ergonomiske sæder

Opel Mokka X kommer med Opel OnStar som standardudstyr på alle versioner undtagen den billigste Essentia. Efter et års gratis prøveabonnement er det op til brugeren af bilen, om dette abonnement skal fortsættes til en pris omkring 750 kr. årligt. Mokka X giver mulighed for at vælge mellem to versioner af Opels Intellilink system – systemet med 7” farveskærm er standardudstyr på alle versioner undtagen Essentia og fungerer med navigation via Apple CarPlay eller Android Auto. Navigationen fra telefonen vises på bilens skærm, hvorfra det også er muligt at betjene systemet og få blandt andet stemmestying. Med 8” skærm har bilen indbygget navigation uden brug af telefon, men kan dog stadig benyttes sammen med Apple CarPlay og Android Auto.

Som i andre Opel modeller er det muligt at tilkøbe ergonomiske forsæder, der er certificeret af den tyske uafhængige sammenslutning af læger og kiropraktikere AGR (Aktion Gesunder Rücken = Kampagne for sundere rygge). Andre komfortdetaljer er Keyless Open & Start – nøglefri betjening, hvor man blot skal have nøglen i lommen for at kunne få adgang til den låste bil ved at trykke på den lille knap på bilens dørhåndtag samtidig med at håndtaget trækkes ud. Når motoren skal startes, trykker man på en startknap uden brug af nøgle.

Lavere pris og mere udstyr på ny Opel Mokka X

Prisen for den nye Mokka X falder 5.000 – 15.000 kr. i forhold til den gamle version af bilen og får samtidig mere standardudstyr. Standardudstyret på billigste Essentia version omfatter nu LED kørelys samt R300 radio med Bluetooth. Enjoy får OnStar, Led kørelys og R 4.0 Intellilink med 7” trykfølsom skærm til betjening af radio og en række bilindstillinger. Systemet er forberedt til Apple CarPlay og Andriod Auto, så det er muligt at få navigation fra sin telefon vist på skærmen. Topversionen skifter navn fra Cosmo til Innovation og får ud over Enjoy udstyret også 18” alu-fælge og nøglefri betjening på biler med automatgear som standardudstyr. Mokka X får også en ny 1,4T motor på 152 hk, der kombineres med firehjulstræk og automatgear. Bilen er hos de danske Opel forhandlere til november.

 

Kommentarer