DEL

Flere hestekræfter gør ikke altid en bil hurtigere. Det er er velkendt sandhed inden for motorsport, og den nye Opel Insignia GSi bekræfter denne kendsgerning ved at være 12 sekunder hurtigere på en omgang af den mere end 20 kilometer lange Nürburging i forhold til OPC versionen af forgængerne – på trods af at GSi har 65 hk mindre end OPC. 160 kilo lavere vægt og et mere avanceret firehjulstræk er en del af forklaringen. Insignia GSi har justerbar undervogn med mulighed for at vælge Sport Mode og Competition Mode, Brembo bremser og 20” hjul med Michelin Pilot Sport 4 S dæk. Den otte trins automatgearkasse kan betjenes manuelt ved hjælp at skriftegreb bag rattet, og det er muligt at vælge sportsindstilling også for gearkassen. GSi versionen er også 10 mm lavere end den almindelige Insignia 2,0T med samme motor.

Opels ekspert på Nürburgring hedder Volker Strycek. Han har en international racerkarriere bag sig og har blandt andet har vundet 24 timers løbet på Nürburgring i en Opel Astra V8 tilbage i 2003. Han er i dag chef for Opels testteam, der har de fleste af Opels sportslige biler forbi en omfattende test på den tyske racerbane, før de sættes i serieproduktion. Han kalder Nürburgring for det hårdeste sted i verden at teste en gadebil.

– Letvægtarkitekturen, undervognen med optimerede justerbare støddæmpere og anden software end standardbilen med samme motor, det nye firehjulstræk og de avancerede dæk er baggrunden for de ekstraordinære egenskaber, siger Volker Strycek.

Han fortæller endvidere, at han kan køre op til 12 sekunder hurtigere i den nye GSi end han kan i OPC versionen af den forrige Insignia. Volker Strycek mener desuden, at GSi på alle kritiske og vanskelige steder på banen er hurtigere og lettere at kontrollere end OPC.

Produktionen af Opel Insignia GSi begynder efter nytår både som Grand Sport og Sports Tourer. Prisen er ikke fastlagt endnu.

Kommentarer