DEL

MPV’erne har det skidt. Bilproducenterne kan ikke sælge dem i stor stil som tidligere, da de potentielle MPV-købere hellere vil have crossovers/SUV’ere. Spørg bare hos Peugeot som har skrottet 3008 og 5008 som MPV’ere og i stedet givet dem nye liv som henholdsvis crossover og SUV. En anden MPV som snart må lade livet er Opel Zafira. Modelnavnet får dog lov til at bestå, men i stedet for at give Zafira et nyt liv som enten en crossover eller en SUV, har koncernen bag Opel, den franske mastodont PSA der også ejer DS, Peugeot og Citroën, valgt at den nye Opel Zafira – med tilføjelsen Life – skal være en luksus-kassevogn i stil med Peugeot Traveller, Toyota Proace Verso og Citroën Spacetourer. 

Luksus-kassevogn er måske ikke den rette betegnelse, for den nye Zafira Life bliver en decideret familiebus i tre længder med op til ni sæder – og god plads til bagage. Og at dømme ud fra billederne bliver det jo en ganske pæn en af slagsen. Den nye Zafira Life kommer i tre længder; small, medium og large på henholdsvis 4,6 meter, 4,9 meter og 5,3 meter i længden.  

Ifølge tyske medier kommer den nye Zafira Life med mulighed for traditionel forhjulstræk, forhjulstræk med udvidet vejgreb med justerbart ESC-system og det såkaldte IntelliGrip eller med intelligent firehjulstræk, som er udviklet af de franske off-road-eksperter fra Dangel. I første omgang kommer den nye Zafira Life med dieselmotorer på enten 1,5 liter eller 2 liter. Om to år kommer der en elektrisk version. Der er ingen oplysninger om hvorvidt der kommer en hybridvariant eller en variant med almindelig benzinmotor. Opel Zafira Life ventes på gaden til sommer. 

Kommentarer