DEL

Fiat 500X har været blandt de fem bedst sælgende biler i klassen i Europa siden 2016. Nu er italienerne klar med en ny udgave, og med den kan Fiat opfylde endnu flere behov og befæste sin position inden for crossover-segmentet, som er det hurtigst voksende i Europa.    

Fiat 500X er blevet opdateret inde og ude med et strammere design og ny teknologi, og hos den danske Fiat importør er man nu klar til at præsentere bilen for de danske bilkøbere.

Sikkerheden hr fået et nøk op ad; blandt andet med det nye assistentsystem, der kan genkende vejskilte og tilpasse bilens hastighed efter dette. Med et enkelt klik tilpasser bilen herefter automatisk hastigheden til den anviste fartgrænse. 

Funktionaliteten er øget takket være nye og flere praktiske aflægningsrum, som letter hverdagen i den travle by, men også ved eventyr på landevejen, hvor den rummelige og let kørte bil snildt kan transportere hele familien på weekendtur og ferie.

Fiat 500X har et helt fornyet ydre med nye kofangere, LED-kørelys og nu med mulighed for fuldt LED-lys, som sikrer et ekstremt godt lys i de mørke timer. Baglygterne har også fået et nyt og let genkendeligt design ligeledes i LED. Designet er umiskendeligt italiensk, og referencerne til den charmerende lillesøster, den ikoniske Fiat 500, er tydelige.

Designet indvendigt bærer præg af et nyindrettet instrumentbræt, som er nemmere at aflæse, og kombineret med en avanceret tripcomputer giver det føreren alle nødvendige informationer under kørslen. Rattet er nydesignet og sikrer et perfekt greb, og den kommende ejer har mulighed for at vælge mellem hele syv forskellige slags interiør, der kombinerer forskellige typer stof, læder, charmerende detaljer og flotte farver.

Nye FireFly motorer 

Den faceliftede Fiat 500X byder på to helt nye benzinmotorer, konstrueret med fokus på lavt benzinforbrug og lave emissioner. Begge motorer har turbo, direkte benzinindsprøjtning samt partikelfilter, og de har Fiat koncernens avancerede ventilstyringssystem, MultiAir. Denne spritnye motorfamilie kaldes FireFly og leveres til den nye Fiat 500X i en 1.0 liters udgave med tre cylindre og hele 120 hk samt en firecylindret på 1.3 liter med 150 hk, sidstnævnte leveres altid med en sekstrins dobbeltkoblingsgearkasse. Udover et lavt forbrug kendetegnes de nye motorer også af et højt drejningsmoment. De er desuden fremstillet i aluminium, hvilket holder vægten på et minimum.  

Tre udstyrsversioner

Den opdaterede Fiat 500X kommer i tre udstyrsniveauer: Urban, City Cross og Cross. Udstyret i basisversionen Urban omfatter blandt andet en 5” Uconnect skærm med Bluetooth, fartpilot, skiltegenkendelse, vognbaneassistent med aktiv styring, elruder for og bag og meget mere. Den er udstyret med en 120 hk FireFly turbomotor.

City Cross har samme udstyr som Urban, men byder derudover på bl.a. 16” alufælge, tågeforlygter med kurvefunktion, 7” Uconnect skærm i HD, Apple Carplay (senere følger Android Auto, når Google gør det tilgængeligt i Danmark), varme i forsæder, nødbremse, parkeringssensor bag, advarsel mod biler i den blinde vinkel samt adaptiv fartpilot. Udvendigt er City Cross kendetegnet af et look, der i en snæver vending godt kan minde lidt om en offroader. Fiat 500X City Cross leveres i  tre motorvarianter: 1.0 120 hk FireFly Turbo, 1.3 150 hk FireFly Turbo med dobbeltkobling samt en økonomisk1.6 MJT dieselmotor med 120 hk, som også leveres med automatgear.     

Topversionen, Cross, byder på firhjulstræk til eventyr uden for byen, automatgearkasse med 9 trin og udstyr som 17” alufælge, ekstra mørke ruder bag, navigation, parkeringssensor foran, parkeringskamera, klimaanlæg samt lys- og regnsensorer. Cross kommer med med en stærk  toliters dieselmotor med 150 hk perfekt til at trække en trailer eller en campingvogn, da bilen må trække 1.500 kg.

Både City Cross og Cross har fuld sikkerhedspakke som standard, inklusive adaptiv fartpilot, mens alle Fiat 500X udgaver har en fartbegrænser, som automatisk kan tilpasse farten efter vejskilte samt vejbaneassistent, der hjælper med at holde bilen på både de snoede italienske bjergveje såvel som på de danske motorveje.

Priserne starter fra 209.990 kr., og den nye Fiat 500X kan opleves hos landets Fiat forhandlere fra den 7. oktober.

Kommentarer