DEL
VW Touareg forfra

Volkswagen slipper i starten tre dieselmotorer og en benzinmotor løs, før der lidt senere kommer en Touareg plugin-hybrid variant. De tre dieselmotorer er to V6’ere på tre liter – den ene med 231 hk (fra 929.990 kr.) og den anden med 286 hk (fra 980.990 kr.), mens topmodellen er en V8-diesel på fire liter med 421 hk (fra 1.424.990 kr.) Alle har ottetrins automatgearkasse og firehjulstræk, og det gælder også den eneste benzinvariant i modelprogrammet: 3,0 TFSI med 340 hk, en V6-turbomotor (fra 1.106.990 kr.).

Den helt storenyhed i den nye Touareg er det såkaldte Innovision-cockpit som byder på digital instrumentering og en touchskærm på intet mindre end 15 tommer, som kommer næsten uden trykknapper. Innovision koster dog lige 49.990 kr. ekstra – endda også i de dyreste udgaver, men du kan dog også nøjes med en touchscreen på 9,2 tommer med fysiske knapper rundt om skærmen. Basisudgaven har læderindtræk, adaptiv fartpilot, navigation, LED-forlygter, el-betjent og sensorstyret bagklap, blind vinkel-assistent, førerassistentpakke, p-sensorer, 18” alufælge og nøglefri betjening bare for at nævne lidt fra listen.

Mens motorprogrammet er relativt bredt, er der ikke de store valgmuligheder når det gælder udstyrsniveauer. Dieselmotoren med 231 hk fås kun i basisudgaven, som VW blot kalder Touareg, mens versionen med 286 hk fås som Touareg, Elegance, Atmosphere og den med mest udstyr; R-Line. De to største motorer, V8 TDI og V6 TFSI, fås begge kun som R-Line.

Den nye Touareg lanceres i Danmark efter sommerferien. 

Kommentarer