DEL

Clio er uden sidestykke den allervigtigste bil for Renault. Derfor er absolut intet omkring bilen overladt til tilfældighederne, og mens vi venter i spænding på, hvordan den lille ny femte generation kommer til at se ud på det udvendige look, har franskmændene netop offentliggjort de første officielle billeder af bilens indre udseende. 

Her er det især vigtigt at bemærke, at alt – at dømme ud fra billederne – virker til at være i en langt bedre kvalitet sammenlignet med kabinen i forgængeren som nu snart har været på markedet i syv år. Tag nu for eksempel sådan noget som infotainmentskærmen, hvor Renault selv siger, at skærmen i den nye Clio bliver klassens største på 9,3”. Den store skærm er dog ikke standard. 

Bilen kommer også med mindre infotainmentskærme. Instrumenteringen bliver delvist digital, og derudover forsvinder den traditionelle håndbremse til fordel for en elektronisk en af slagsen. For at styrke sikkerheden kommer den nye Clio med adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og automatisk nødbremse. Og så skulle der være mere plads til bagsædepassagererne sammenlignet med pladsen i forgængeren.

Renault oplyser endvidere, at den nye Clio i første omgang kommer med en opdateret 1,5 dieselmotor og en ny trecylindret 1,0 liters benziner med henholdsvis 100 eller 117 hestekræfter. Rygter fra det franske vil desuden vide, at den nye Clio kommer som enten hybrid- eller elbil, men det vil Renaukt hverken af- eller bekræfte. 

Kommentarer